Norveç'te anayasanın 200. yılı kutlanıyor

Norveç Anayasası'nın kabulünün 200. yıldönümü, çok sayıda göçmenin de katılımıyla kutlandı.Başkent Oslo’da da 200. Bağımsızlık Günü’nü büyük bir coşku ile kutladı. Sabahın erken saatlerinde başkentin ünlü Karl Johans Caddesi’ni...

Google Haberlere Abone ol
Norveç'te anayasanın 200. yılı kutlanıyor

Norveç Anayasası'nın kabulünün 200. yıldönümü, çok sayıda göçmenin de katılımıyla kutlandı.

Başkent Oslo’da da 200. Bağımsızlık Günü’nü büyük bir coşku ile kutladı. Sabahın erken saatlerinde başkentin ünlü Karl Johans Caddesi’ni dolduran on binlerce Norveçli; geleneksel kıyafetleriyle, ellerinde Norveç bayraklarıyla Kraliyet Sarayı’na doğru yürüyerek Kraliyet Ailesi’ni selamladı.

Kutlamalara İsveç ve Danimarka kraliyet ailesinden de katılım oldu. Şehri 25 bine yakın kişi ziyaret etti.

Oslo’da yapılan gösterilerde başkentte bulunan 100’den fazla okulun öğrencileri çeşitli gösteriler yaptı ve kortej yürüyüşü ile Kraliyet Ailesi’ni selamladı. Yılda sadece bir defa Kraliyet Sarayı’nın balkonuna çıkan Kraliyet Ailesi de program boyunca sarayın önündeki meydanı dolduran, aralarında çok sayıda göçmen kökenli Norveçlinin de bulunduğu kalabalığa el sallayarak, bu önemli günlerini kutladı.

Bu yılki kutlamaları değerlendiren Norveç medyası, halkın hala Kral Harald ve Norveç monarşisine büyük sevgisinin olduğuna dikkat çekti ve ellerinde Norveç bayraklarıyla kutlamalara katılan binlerce etnik kökenli yeni Norveçlilerin de ülkeye uyum sağlamada büyük bir mesafe aldığına vurgu yaptı.

17 Mayıs 1814’te Danimarka’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Norveç, o yıldan bu yana her yıl giderek artan bir ilgiyle Bağımsızlık Günü’nü kutluyor. CİHAN

Yorumlar