Norveçli öğrencilerden 'Üsküdar'a Giderken' şarkısı

Türkiye'de bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na Norveç’ten katılacak finalistler, Oslolulara renkli ve keyifli anlar yaşattı.Dil-Kültür Festivali Derneği’nin bu yıl Oslo Folketeateret Solu’nunda 6.sını...

Google Haberlere Abone ol
Norveçli öğrencilerden 'Üsküdar'a Giderken' şarkısı

Türkiye'de bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na Norveç’ten katılacak finalistler, Oslolulara renkli ve keyifli anlar yaşattı.

Dil-Kültür Festivali Derneği’nin bu yıl Oslo Folketeateret Solu’nunda 6.sını düzenlediği Türkçe Olimpiyatları’na ilgi yoğun oldu. Programda başta 18 ülkenin elçilik yetkilileri olmak üzere, ülkenin tanınmış bazı tiyatro oyuncuları, yazarlar, aktivistler, belediye encümenleri, birçok Norveçli ve Türkiye kökenli davetli de yer aldı. Elçilikler, programın yapıldığı tiyatro salonunun dışında ülke değerlerini yansıtan stantlar açtı, olimpiyatları yansıtan resimlerin sergilendiği özel bir resepsiyon düzenlendi.

Programa Oslo, Drammen, Stavanger, Bergen ve Moss şehirlerinden katılan Norveçli ve Türkiye kökenli yarışmacılar şiirler okudu, Türkçe-Norveççe şarkılar seslendirdi, çeşitli halk dansları sergiledi. Programda küçük öğrencilerin de şemsiyelerle canlandırdığı 'Üsküdar'a Giderken' şarkısı ilgi gördü.

Derneğin her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Çok Kültürlük-Birlikte Yaşama Katkı Ödülü’ne Norveçli aktivistler Iselin Jørgensen, Steiner Ims ve ülkede şu an en çok izlenen ‘İbrahim’in Çocukları’ adlı tiyatro oyununu sergileyen Svein Tindberg layık görüldü.

Ödülü Norveç’in yurt dışında da tanımış ünlü şair ve yazarlarından olan Erling Kittelsen’in elinden alan ünlü tiyatro oyuncusu Svein Tindberg, programdan oldukça övgü dolu sözlerle bahsetti. Tindberg, aslında kendisinin de oyununda, Türkçe Olimpiyat programında olduğu gibi çok kültürlülüğü yansıtmak istediğini, bugünkü programda bunu görmenin kendisi için oldukça mutluluk verici olduğunu söyledi.

Türkçe şarkı kategorisinde birinciliği, seslendirdiği ‘Sen Ağlama’ bestesiyle geceye damgasını vuran Sigyn Sandegren aldı. Aynı kategoride yarışan Latifa Mehersia, ‘Gülüm Benim’, Mathilde Catriona Bjørnseth ise ‘Lal’ şarkısıyla sırasıyla ikinciliği ve üçüncülüğü elde etti. Norveçce şarkı kategorisinde ise, Elif Ertaş, ‘Din egen vei’ şarkısıyla birinciliği, Gizem Yayla ‘Bestevenner’ şarkısıyla ikinciliği, üçüncülüğü elde etti. Bartu Beyaz, seslendirdiği ‘Dagen i dag’ şiiriyle Norveçce şiir kategorisinde birinciliği elde ederken, ikinciliği ‘Våre små søsken’ şiiriyle Aslı Boğatekin, üçüncülüğü ise ‘Når de sover’ şiiriyle Munira Faysal Ali elde etti. CİHAN

Yorumlar