Norveçli birçok polisin silah taşıma izni yok

Norveç genelinde sadece her 5 polisten 3'ünün silah taşıma iznine sahip olduğu belirtildi. Ülkede 11 bin polis memurunun yüzde 50'sinin atış talimlerinde başarılı olamadığı için silah taşıyamadığı ortaya çıkmıştı.Devlet televizyonunun...

Google Haberlere Abone ol
Norveçli birçok polisin silah taşıma izni yok

Norveç genelinde sadece her 5 polisten 3'ünün silah taşıma iznine sahip olduğu belirtildi. Ülkede 11 bin polis memurunun yüzde 50'sinin atış talimlerinde başarılı olamadığı için silah taşıyamadığı ortaya çıkmıştı.

Devlet televizyonunun internet sitesinde yer alan bir habere göre, 8 bin 448 polisten 5219'nun silah taşıma ruhsatı var. Norveç polisinin daha önce atış talimlerinde başarılı olamamasına rağmen silah taşıyabileceği gündeme gelmişti.

Polis Emniyet Müdürlüğü daha önce de polis arabalarında silah taşıma mecburiyeti konusunda yeni bir yasa tasarısı hazırladığını açıklamıştı. Önergeye göre, polis yetkililerinin arabalarında silah taşıyabileceği belirtilmişti.

Norveç polisi, aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in başkent Oslo'da düzenlediği saldırılara müdahaledeki yetersizliği sebebiyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

CİHAN

Yorumlar