Norveç hükümeti Dalai Lama'nın ziyaretini görmezden geldi

Nobel Barış Ödülü’nün 25. yıl kutlamaları için Norveç'e gelen Tibet'in dini lideri Dalai Lama, hükümet yetkilileri ile görüşemedi.Nobel Enstitüsü'nü ziyaret etti. Lama, Nobel Enstitüsü Direktörü Geir Lundestad, Nobel Komitesi Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Norveç hükümeti Dalai Lama'nın ziyaretini görmezden geldi

Nobel Barış Ödülü’nün 25. yıl kutlamaları için Norveç'e gelen Tibet'in dini lideri Dalai Lama, hükümet yetkilileri ile görüşemedi.

Nobel Enstitüsü'nü ziyaret etti. Lama, Nobel Enstitüsü Direktörü Geir Lundestad, Nobel Komitesi Başkanı Thorbjørn Jagland ve diğer komite üyeleri ile bir araya geldi. Dalai Lama, Norveç'ten Tibet için daha fazla yardım talebinde bulundu.

Nobel Enstitüsü'nde basın mensupları karşısına çıkan Lama, 1989'da kendisine verilen Nobel Barış Ödülü hakkında konuştu. Dalai Lama, çalışmalarında şiddete yer olmadığını ispatlayan ödül sayesinde daha rahat hareket edebildiğini söyledi.

Norveç Meclisi'nde temaslarda bulunmasına izin verilmeyen ve Başbakan Erna Solberg'den de randevu alamayan Dalia Lama, bir soru üzerine liderlerle görüşmenin şart olmadığını söylemekle yetindi.

Norveç'te kaldığı otel önünde bazı Budistler tarafından protesto edilmesini de değerlendiren Dalai Lama, "Demokrasiyi destekleyenlerden biriyim. Herkes söylemek istediği şeyler hakkında serbesttir.'' dedi.

Dalai Lama'nın ziyareti Çin ile Norveç arasında gerginliğe neden olmuştu. Çin ile arasını düzeltmeye çalışan Norveç hükümeti, Dalai Lama ile temasta bulunmamayı tercih etti. CİHAN

Yorumlar