Nijerya’dan kaçırılan kız öğrenciler için yapılan eylemlere yasak

Nijerya hükümeti, başkent Abuja’da Nisan ayında kaçırılan yaklaşık 200 kız öğrenci için yapılan eylemleri yasakladı. Abuja Polis Şefi Joseph Mbu, gösterilerin ciddi bir güvenlik zaafı oluşturduğunu söyledi. Hükümetin yasağı geçen...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya’dan kaçırılan kız öğrenciler için yapılan eylemlere yasak

Nijerya hükümeti, başkent Abuja’da Nisan ayında kaçırılan yaklaşık 200 kız öğrenci için yapılan eylemleri yasakladı. Abuja Polis Şefi Joseph Mbu, gösterilerin ciddi bir güvenlik zaafı oluşturduğunu söyledi.

Hükümetin yasağı geçen hafta, Twitter’dan #BringBackOurGirls hashtagi ile organize olan grup ile, #ReleaseOurGirls’ü kullanan hükümet yanlıları arasında çıkan kavgalardan sonra geldi.

Nijerya’da kanlı örgütün kaçırdığı kız öğrencilerin kurtarılması için ülkede gösteriler artmaya başladı. Nijerya yetkilileri, provokatörlerin kalabalığın arasında karışarak istenmeyen olaylara sebebiyet verebilecekleri tehlikesine karşı halkı uyardı.

Öte yandan protestoları organize eden sivil toplum kuruluşları, hükümet tarafından finans edilen grupların barışçıl yollardan oturma eylemleri yapan insanlara saldırdıklarını ve gösterilerin ‘güvenlik’ kılıfı ile engellenmek istendiğini bildirdiler.

Geçtiğimiz günlerde kaçırılan kızların toplu fotoğrafları yayınlanırken, Boko Haram’ın rehin tuttuğu öğrencilere karşılık, hapishanedeki üyelerinin serbest bırakılmasını şart koştuğu söyleniyor.

Nijerya’da Boko Haram örgütünün 14 Nisan’da Kamerun sınırındaki Chibok köyünden kaçırdığı iki yüzden fazla kız öğrenci halen bulunamadı. Dünya gündemine yerleşen kaçırma olayının ardından, uluslararası kuruluşların Nijerya'ya baskısı arttı.

CİHAN

Yorumlar