Nijerya'da, Kamerun'la ulaşımı sağlayan köprü havaya uçtu

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Kamerun ile ulaşımı sağlayan ana köprü havaya uçuruldu. Boko Haram terör örgütünden şüphelenilen saldırının ardından, yüzlerce araç ve yük taşıyan kamyon yıkılan Ngala köprüsünün iki ucunda uzun kuyruklar...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da, Kamerun'la ulaşımı sağlayan köprü havaya uçtu

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Kamerun ile ulaşımı sağlayan ana köprü havaya uçuruldu. Boko Haram terör örgütünden şüphelenilen saldırının ardından, yüzlerce araç ve yük taşıyan kamyon yıkılan Ngala köprüsünün iki ucunda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Gece yarısı düzenlenen büyük saldırının ardından Nijerya ordusu alarma geçti. Nijerya Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral Kenneth Minimah dün yaptığı açıklamada, Boko Haram'dan korktukları için örgütle savaşmayan bazı askerlerin ordudan atıldığını açıklamıştı. Minimah'ın açıklamaları başkent Abuja'da endişeyle karşılanmış ve ordunun moralinin bozuk olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık iki yüz kız öğrenciyi kaçırmalarının ardından dünya gündemine oturan Boko Haram'a karşı Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, geçen yıl Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde olağanüstü hal ilan etmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) açıklamalarına göre, bu yılın ilk yarısında 95 saldırıda bulunan Boko Haram, 2 bin 53 sivili öldürdü.

CİHAN

Yorumlar