Nijerya’da intihar saldırısı: 21 ölü

Nijerya’nın Maiduguri şehrinde Boko Haram militanlarının gerçekleştirdiği saldırıda en az 21 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Nijerya’da intihar saldırısı: 21 ölü

Nijerya’nın Maiduguri şehrinde Boko Haram militanlarının gerçekleştirdiği saldırıda en az 21 kişi hayatını kaybetti. Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Chris Olukolade, saldırıda 17 kişinin de yaralandığını söyledi.

Dün gece Borno eyaletinde gerçekleşen saldırıda, 6 isyancının ölü olarak ele geçirildiği, 1 militanın ise tutuklandığı belirtildi.

Nijerya ordusundan yapılan açıklamada ise, “Bomba yüklü 4 araç Maiduguri- Damboa yolundaki Nijerya Ulusal Petrol Şirketi’ne ait bir benzin istasyona doğru hareket etti. Askerlerin ateş açması sonucu araçlar infilak etti ve 4 militan öldü, 5 asker yaralandı.” ifadeleri kullanıldı.

Borno Valisi Kashim Shettima saldırının ardından Boko Haram’ı kasdederek, “Bazı çılgınlar masum insanları öldürüyor, camileri ve kiliseleri yakıyor. Bu insanların İslam ile hiçbir alakaları yok” dedi.

Görgü tanıkları şiddetli patlama ile çevredeki binaların büyük hasar gördüğünü, meydanda birçok yanmış cesedin olduğunu söyledi.

Bu yıl ülkenin Kuzeydoğu bölgesinde meydana gelen saldırılarda toplam bin 500 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Uluslararası Af Örgütü’nün son yayınladığı rapora göre ise ölenlerin yarısının sivil olduğu kaydedildi.



CİHAN

Yorumlar