Nijerya’da 60 kızın daha kaçırıldığı iddia edildi

Görgü şahitleri, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki köylerden 60 kız ve 31 erkeğin daha kaçırıldığını söylerken güvenlik görevlileri iddiaları reddetti. Nijerya hükümeti ve ordusu, 15 Nisan’da 200 kız çocuğunun kaçırılması olayında...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya’da 60 kızın daha kaçırıldığı iddia edildi

Görgü şahitleri, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki köylerden 60 kız ve 31 erkeğin daha kaçırıldığını söylerken güvenlik görevlileri iddiaları reddetti. Nijerya hükümeti ve ordusu, 15 Nisan’da 200 kız çocuğunun kaçırılması olayında etkisiz kalmakla eleştiriliyor.

İddialara göre olayın gerçekleştiği Borno eyaleti başkenti Maiduguri’ye 150 kilometre uzaklıktaki Kummabza’da yaşayan Aji Khalil, kaçırmaların Cumartesi günü 4 kişinin de öldüğü Boko Haram saldırısı sonrası meydana geldiğini söyledi.

AP’ye konuşan ancak isminin açıklanmasını istemeyen ileri gelen bir yerel meclis üyesi, kaçırmaları doğruladı. Meclis üyesi, saldırıdan kurtulan ailelerin 25 kilometre uzaklıkta daha güvenli diğer köylere kaçtığını bildirdi.

El-Kaide bağlantılı Boko Haram terör örgütü, rehineleri serbest bırakma şartı olarak hükümlülerin serbest bırakılmasını istiyor. Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, takası düşünmediğini açıklamıştı.

CİHAN

Yorumlar