Nijerya sınırında kanlı saldırı: 125 ölü

Nijerya'nın kuzeydoğu bölgesinde, Kamerun sınırındaki Gamboru Ngala kasabasında meydana gelen patlamada en az 125 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.Basına konuşan yerel Senatör Ahmed Zanna, saldırganların Pazar günü kasabayı kuşattıklarını,...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya sınırında kanlı saldırı: 125 ölü

Nijerya'nın kuzeydoğu bölgesinde, Kamerun sınırındaki Gamboru Ngala kasabasında meydana gelen patlamada en az 125 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Basına konuşan yerel Senatör Ahmed Zanna, saldırganların Pazar günü kasabayı kuşattıklarını, yaşanan vahşetin bugün ortaya çıktığını söyledi. Zanna, "Ölü sayısı yaklaşık 300. Kasabalılar şu ana kadar yüz ceset toplantığını ve rakamın artabileceğini ifade etti." dedi. Saldırganların araç ve motorsikletlerle geldiklerini belirten Zanna, militanların kasabanın altını üstüne getirdiğini ifade etti.

Senatör ayrıca, kasabayı korumakla görevli askerlerin kaçırılan kızları aramak için sınırdaki Çad Gölü'ne gönderildiklerini, korumasız sivillerin saldırganların hedefi haline geldiğini de sözlerine ekledi.

İsyancılarının güvenli Kamerun tarafına kaçanları da taradıkları bilgisi paylaşıldı. CİHAN

Yorumlar