Nijerya ile Kuzey Kore arasında ekonomik yakınlaşma

Asya kıtası dışında ticari olanaklara yönelen Kuzey Kore ile Nijerya arasında bir takım anlaşmaların imzalandığı belirtildi. Uzmanlar, Çin ile ticari ilişkilerinde zor günler geçiren Kuzey Kore'nin bu adımını manidar buluyor.ABD merkezli...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya ile Kuzey Kore arasında ekonomik yakınlaşma

Asya kıtası dışında ticari olanaklara yönelen Kuzey Kore ile Nijerya arasında bir takım anlaşmaların imzalandığı belirtildi. Uzmanlar, Çin ile ticari ilişkilerinde zor günler geçiren Kuzey Kore'nin bu adımını manidar buluyor.

ABD merkezli Özgür Asya Radyosu’nda yer alan habere göre, Kuzey Kore ve Nijerya arasında ticaret ve teknoloji alanlarında bazı anlaşmaların imzalandığı ifade edildi. All Africa adlı medya organından alınan bilgiye göre ise geçen günlerde Nijerya Dışişleri Bakan Müsteşarı Martin Uhomoibhi ile Kuzey Kore Ticaret Bakanı Yardımcısı Ri Myung-san’ın başkent Abuja’da bir araya geldiği öğrenildi. Söz konusu haberde içersinde 9 alanda işbirliğini öngören ortak bir deklarasyonun imzalandığı aktarıldı.

Verilen bilgiye göre Müsteşar Uhomoibhi, iki ülkenin ekonomisinin gelişmesini engelleyen zorlukların bertaraf edilmesinde ortak hakaret edilmesi gerektiğini ifade etti. Kuzey Koreli diplomat ise, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söylediği aktarıldı.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ta yer alan haberde, Nijeryalı müsteşarın Ağustos ayında Kuzey Kore’ye gideceği belirtildi. Söz konusu habere göre, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması için Nijeryalı heyet, başkent Pyongyang’da yatırım olanaklarını inceleyecek.

İki ülke arasında 1976 yılında başlayan diplomatik ilişkilerde, şimdiye kadar herhangi bir kriz yaşanmadı. CİHAN

Yorumlar