Nijerli yetimlere en güzel bayram hediyesi

“Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun” sloganıyla 5 kıtada 110 ülkede Ramazan coşkusunu yaşatan Kimse Yok Mu Derneği, Nijer'in başkenti Niamey'deki yetimleri sevindirdi. 250 yetim öğrenciye 75 bin dolarlık burs yardımında...

Google Haberlere Abone ol
Nijerli yetimlere en güzel bayram hediyesi

“Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun” sloganıyla 5 kıtada 110 ülkede Ramazan coşkusunu yaşatan Kimse Yok Mu Derneği, Nijer'in başkenti Niamey'deki yetimleri sevindirdi. 250 yetim öğrenciye 75 bin dolarlık burs yardımında bulunan Kimse Yok Mu, 2 bin 500 yetim çocuğu da iftar sofrasında misafir etti.

Tüm Türkiye'de ve 110 ülkede Ramazan bereketini paylaşan Kimse Yok Mu, 46 ülkede de yetimlere ulaşmaya devam ediyor. "Bu Ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın" diyerek yola çıkan Kimse Yok Mu, Nijer'de 250 çocuğun geleceği için önemli bir adım attı. Dernek, ilköğretimden 150, ortaöğretimden ise 100 yetim çocuğun eğitim masraflarını karşıladı. Ayrıca Nijer'de toplam 3 bin kişiye iftar veren Kimse Yok Mu, ihtiyaç sahibi 200 aileye de Ramazan kumanyası dağıttı.

KİMSE YOK MU'YU KENDİMİZDEN BİLİYORUZ

İlköğretim Eğitim Bakanı Madame Ali Mariama Elhadji İbrahim’i makamında ziyaret eden Kimse Yok Mu heyeti, 150 ilköğretim öğrencisi yetimin eğitim masrafları için 45 bin doları teslim etti. Kimse Yok Mu'nun Nijer'deki faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyleyen İbrahim, "Kimse Yok Mu açtığı su kuyuları ile eğitim ve sağlık alanında yaptığı yardımlarla hem benim hem de Nijer halkının kalbinde önemli bir yere sahip. Şimdi de geleceğimiz olan çocuklara yapılan eğitim desteği ile Nijer'i unutmadı." şeklinde konuştu.

Ardından Ortaöğretim Eğitim Bakanı Mme Bety Aichatou Habibou Oumani’i ziyaret eden heyet, 100 ortaöğretim öğrencisi yetimin eğitim masrafları için de 30 bin dolarlık çeki yetkililere teslim etti. Kimse Yok Mu'nun yardım yapan kuruluşlar içinde farklı bir yeri olduğunu belirten Oumani, "Nijer’deki faaliyetlerinizi çok önemsiyoruz burada farklı yardım kuruluşları çalışmalar yapsa da biz Kimse Yok Mu’yu kendimizden bilip sevgiyle kucaklıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar