New York'ta yeni yıl kutlamaları soğuk havaya rağmen coşkulu geçti

ABD'nin New York şehrinde yeni yılın ilk dakikalarını Times Meydanı'nda karşılamak isteyen yüz binlerce kişi, dondurucu soğuğa rağmen meydanı doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
New York'ta yeni yıl kutlamaları soğuk havaya rağmen coşkulu geçti

ABD'nin New York şehrinde yeni yılın ilk dakikalarını Times Meydanı'nda karşılamak isteyen yüz binlerce kişi, dondurucu soğuğa rağmen meydanı doldurdu.

New York'ta günlerdir süren hazırlıkların ardından dünyanın dört bir yanından gelenler, öğle saatlerinden itibaren meydanı doldurmaya başladı. Yerel saatle 18.00 sıralarında başlayan yeni yıl etkinlikleri kapsamında çeşitli gösteriler sunuldu. Macklemore, Ryan Lewis, Deborah Harry, Miley Cyrus, Caroline Hjelt ve Aino Jawo gibi müzisyenler ve gruplar Times Meydanı'nın ortasına kurulan platformda kalabalığı saatlerce coşturdu. 12 yıl boyunca New York Belediye Başkanlığı'nı yapan Michael Bloomberg, bu yılki etkinliğe katılmadı. New York’un yeni Belediye Başkanı Bill de Blasio’da 1 Ocak itibariyle, yemin ederek başkanlık görevine resmen başlamış oldu.

Dondurucu soğuğa rağmen meydanı dolduran yaklaşık 1 milyon kişi uzun süre eğlendi. 2013 yılının son saniyelerini hep birlikte geriye doğru sayarak tamamlayan yerli ve yabancı turistler bir asırdan fazla süredir devam eden ''kristal küre'' seremonisini ilgiyle izledi. Kutlamalara katılan ABD Anayasa Mahkemesi Yargıcı Sonia Sotomayor, saatler 23.59’u gösterdiği sırada 60’dan geriye doğru sayarak kristal küredeki putona bastı.


Bir kozmetik firmasının ana sponsorluğunu üstlendiği kutlamalarda Times Meydanı'nı çevreleyen gökdelenlerden yaklaşık 1 tona yakın konfeti serpildi.

New York polisi, kutlamaların güvenliğini sağlamak için yoğun güvenlik önlemi aldı. Times Meydanı’ndaki etkinliğe katılanlar polis tarafından üstü aranarak alana alındı. Çok sayıda üniformalı polis memurunun yanı sıra terör ve bomba uzmanları ile sivil polisler kalabalık arasında güvenliği sağladı. Polis helikopterleri ise uzun süre havadan güvenliği sağladı.

Ayrıca, bazı vatandaşlar New Jersey eyaletinin West New York şehrinden New York'taki havai fişek gösterilerini izledi.


CİHAN

Yorumlar