New York'ta 'Bayrağımıza sahip çıkıyoruz' eylemi düzenlendi

ABD'nin New York şehrindeki Union Meydanı’nda, ‘Bayrağımıza sahip çıkıyoruz’ eylemi düzenlendi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı yerleşkesine girerek Türk bayrağını indirme olayına karşın Türk Amerikan...

Google Haberlere Abone ol
New York'ta 'Bayrağımıza sahip çıkıyoruz' eylemi düzenlendi

ABD'nin New York şehrindeki Union Meydanı’nda, ‘Bayrağımıza sahip çıkıyoruz’ eylemi düzenlendi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı yerleşkesine girerek Türk bayrağını indirme olayına karşın Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafıdan organize edilen mitinge katılan bir grup vatandaş, İstiklal Marşı okuyarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

Etkinliğe katılan TADF Başkanı Atilla Pak, New York’ta Türk bayrağının dalgalandırılmasının ayrı bir gurur olduğunu belirterek 'Bayrağımız için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ancak bayrağımıza saygısızlık yapanlara da sessiz kalmamız mümkün değildir.' şeklinde konuştu.

Young Turk Derneği Başkanı Tulga Tekman da, ABD’deki Türkler olarak Türk bayrağına sahip çıktıklarını göstermek için meydanda toplandıklarını söyledi.

Bir süre marşlar dinleyip Türk bayrağını dalgalandıran vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar