New York Times’tan yolsuzluk tapelerine ‘dizi’ benzetmesi

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, yolsuzluk operasyonları sonrası sosyal medyaya düşen ses kayıtlarının Türkiye’de bir dizi gibi takip edildiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
New York Times’tan yolsuzluk tapelerine ‘dizi’ benzetmesi

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, yolsuzluk operasyonları sonrası sosyal medyaya düşen ses kayıtlarının Türkiye’de bir dizi gibi takip edildiğini yazdı. Gazetenin bugün yayınlanan haberinde Türk halkının dizilere olan merakına vurgu yapılıyor.

Yıllar önce Dallas’ın bağımlılığa yol açtığı, şimdi ise Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin Türkiye ve Ortadoğu’da saplantı haline geldiği ifade ediliyor. Tim Arango imzalı haberde, “Fakat şimdiyse Türkiye’de izlenen şov ülkenin kendi siyasi krizi.” ifadeleri yer alıyor.

Düzenli olarak sızdırılan telefon konuşmalarını modası geçmiş dizilere benzeten Arango, “Bunlardan en sansasyonel olanı Pazartesi akşamı yayınlandı. Dinlenen telefon konuşmasında operasyondan tedirgin olan Başbakan Recep Tayyip Erdogan’ın oğluna on milyonlarca doları evden çıkarmasını söylediği duyuluyor.” ifadesine yer verdi.

Yolsuzluk skandalı ile başlayan sürecin düzenli tapelerle bir diziye dönmüş durumda olduğu belitilen haberde ses kayıtlarının birçok Türk için ise devam eden dizinin son bölümü anlamına geldiği ifade ediliyor.
CİHAN

Yorumlar