New York Times’tan Putin’e açık mektup

Amerika’nın saygın gazetelerinden New York Times (NYT), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yazılan ve aralarında Madeleine Albright, Morton Abramowitz gibi tanınmış siyasetçi, diplomat, din adamı ve sanatçıların bulunduğu 51 kişinin imzasını t.

Google Haberlere Abone ol
New York Times’tan Putin’e açık mektup

Amerika’nın saygın gazetelerinden New York Times (NYT), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yazılan ve aralarında Madeleine Albright, Morton Abramowitz gibi tanınmış siyasetçi, diplomat, din adamı ve sanatçıların bulunduğu 51 kişinin imzasını taşıyan bir mektup yayınladı. Mektupta Rusya, Suriye'deki insani drama duyarlı olmaya çağırılırken, Moskova'nın Suriye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısına destek vermesi istendi.

Açık mektupta, Soçi'deki Kış Olimpiyatlarında dostluk ve kardeşlik ortamı oluştuğu hatırlatılarak, buraya bin kilometre uzaklıktaki Suriye'de ise büyük bir insani krizin yaşandığı vurgulandı.

Bu arada Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik Konseyi karar tasarısına destek istendi. SMDK, tasarının veto edilmesinin Suriye halkının daha fazla kanının akmasına göz yumulması anlamına geleceği vurgulandı. CİHAN

Yorumlar