New Orleans belediye başkanı, yolsuzluktan suçlu bulundu

ABD'nin New Orleans şehrinin eski Belediye Başkanı Ray Nagin (57), yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile suçlu bulundu.

Google Haberlere Abone ol
New Orleans belediye başkanı, yolsuzluktan suçlu bulundu

ABD'nin New Orleans şehrinin eski Belediye Başkanı Ray Nagin (57), yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile suçlu bulundu. Eski başkanın, hakkında ortaya konan 21 iddianın, rüşvet, kara para aklama, dolandırıcılık ve sahte vergi beyannamesi doldurma gibi toplam 20'sinden suçlu bulunduğu bildirildi. İddianemeye göre işadamları, imzaladıkları sözleşmelerde 5 milyon dolardan fazla kazanma karşılığı eski Başkan Nagin ve ailesine nakit para verdi.

Savcı, eski başkan Nagin'in işadamlardan çek, nakit para, banka havalesi, kişisel hizmet, ücretsiz seyahat imkânı sağladığını ifade etti. Yine iddianameye göre Nagin, Jamaika’ya birinci sınıf uçak bileti, New York seyahatinde özel jet imkanından faydalandığı ve 200 bin dolardan fazla rüşvet aldığı suçlaması ile yargılandı.

Yaklaşık 10 gündür devam eden duruşmada suçu sabit bulunan Nagin’in kaç yıl hapis cezası alacağına mahkeme hakimi karar verecek. New Orleans'ın 296 yıllık tarihinde ilk defa bir belediye başkanı, yolsuzluk gerekçesi ile suçlu bulundu.

2005 yılında binlerce insanın ölmesine sebep olan Katrina kasırgasının meydana geldiği New Orleans'ta 2010’a kadar 2 dönem belediye başkanlığı yapan Nagin, federal hükümetin yardımları zamanında ulaştırmadığı gerekçesi ile siyasileri eleştirmişti.

Nagin ve avukatı, suçlamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. CİHAN

Yorumlar