New Jersey'de Türk festivali rüzgarı

ABD'nin New Jersey eyaletinde bu yıl 9. Türk festivali düzenlendi. Türklerin yoğunlukta olduğu Paterson ve Clifton şehirlerinde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Türk ve Amerikan bayraklarını bir arada taşıyan Türkler, Paterson'dan...

Google Haberlere Abone ol
New Jersey'de Türk festivali rüzgarı

ABD'nin New Jersey eyaletinde bu yıl 9. Türk festivali düzenlendi. Türklerin yoğunlukta olduğu Paterson ve Clifton şehirlerinde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Türk ve Amerikan bayraklarını bir arada taşıyan Türkler, Paterson'dan Clifton'a festival yürüyüşü gerçekleştirdi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Paterson-Clifton Türk Amerikan Günü Yürüyüşü ve Festivali Derneği tarafından organize edilen etkinliğe, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, TADF Başkanı Atilla Pak ve bölgedeki bazı siyasetçiler katıldı.

Festival yürüyüşünün yapıldığı ana cadde boyunca direklere Türk bayrakları çekildi ve New Jersey'liler de Türklere alkışlarla destek verdi. Clifton Parkı'nda kurulan standlarda Türk yemekleri ikram edildi. Park’ta bir araya gelen Türk vatandaşlarından kimi cami yararına börek; kimi restoranından getirdiği kebapları sattı.

Katılımcılara 'Hoş geldiniz' konuşması yapan TADF Başkanı Pak, bu tür festivallerin birlik ve beraberliğin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, organizede emeği geçenlere teşekkür etti. Başkonsolos Levent Bilgen ise Türk halkının gerçek başkonsolos ve elçiler olduğunu ifade ederek, "Toplumumuzun büyümesi, gelişmesi, maddi gücünün artması ve ilerlemesi hepimizi gururlandırıyor. Sizler de Amerikan toplumunun bir parçasısınız." diye konuştu.

Türk festivalinin önemine değinen Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesinde liderliğin önemli olduğunu ve bunu Türk toplumunun başardığını söyledi. Türk- Amerikan toplumunun Amerika’nın bir parçası olduğunu ifade eden Jones, "Paterson Belediye Başkanı olarak, sizler için elimden geleni yapmaya devam edeceğim." dedi.

Festival, Pop müzigin sempatik yorumcularından Faruk K ve Demet Sağıroğlu’nun parçaları ile devam etti. Katılımcılar, sanatçılara eşlik ederek eğlendi.

Bu yıl 33.'sü düzenlenecek Türk Günü Yürüyüşü de 17 Mayıs'ta New York'un Manhattan bölgesinde gerçekleştirilecek. Yürüyüşün bir gün önce, 16 Mayıs akşamı, Türk Günü Yürüyüşü Balosu düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar