Netanyahu: Seçilirsem Filistin Devleti Diye Bir Yer Olmayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tekrar seçilmesi halinde hükümette kaldığı sürece Filistin devletinin kurulamayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu: Seçilirsem Filistin Devleti Diye Bir Yer Olmayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Maariv gazetesine yaptığı izahatda, tekrardan seçilmesi biçiminde bir Filisitin devletine izin vermeyeceğini söyledi. Netanyahu, 'Benim iktidar olduğum çağda Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Birileri Filistin devleti kurmak hedefi ile harekete geçer ve bu topraklardan çekilmeye düşünce ederse, bu toprakları İsrail'e hücum düzenleyecek teröristler terk etmiş olur.' dedi.

11 PARTİ YARIŞIYOR

İsrail'de 120 koltuklu Knesset üyelerini belirleyecek yarınki seçimlerde 11 parti yarışıyor. Hükümet kurmak için ise 120 sandalyeli mecliste 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor.

SİYONİST BLOK ÖNDE GÖZÜKÜYOR

İsrail'de yapılan kamuoyu araştırmalarında, İşçi Partisi önderi İzak Herzog'un arasında olduğu Siyonist Blok'un birinci parti olması bekleniyor.

ERKEN SEÇİM KARARI ALINMIŞTI

Başbakan Netanyahu, geçen sene mali konularda başlayan ve Yahudi Devleti Yasası meselesi için süren hükümet krizinin derinleşmesi üzerine, Aralık 2014 'te koalisyonun dağıtılmasını ve 17 Mart 2015' de erken seçime gidilmesi kararı almıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar