Netanyahu: Ateşkesi reddederlerse operasyon meşruiyet kazanacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkesi, Gazze Şeridi'nin roketlerden arındırılması için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Netanyuahu, Hamas'ın ateşkese yanaşmaması durumunda saldırıların yoğunlaşması için uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu: Ateşkesi reddederlerse operasyon meşruiyet kazanacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkesi, Gazze Şeridi'nin roketlerden arındırılması için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Netanyuahu, Hamas'ın ateşkese yanaşmaması durumunda saldırıların yoğunlaşması için uluslararası meşruiyete sahip olacağını öne sürdü.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, Mısır'ın teklifini Gazze Şeridi'nin silahlardan diplomatik yollarla arındırılması için kabul ettiklerini söyledi. İsrail başbakanı, "Ama Hamas ateşkes teklifini kabul etmezse, sükuneti sağlamak hedefiyle askeri operasyonların genişletilmesi için gereken tüm uluslararası meşruiyete sahip olacağız." dedi.

Ateşkes teklifine destek veren Steinmeier ise Gazze Şeridi'ndeki insanların hayat şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Alman bakan özellikle bu zor zamanda Alman-İsrail dostluğunun arkasında güçlü şekilde durduklarını söyledi ve "İsrail, roket saldırılarına karşı halkını korumak için uluslararası hukuki, siyasi ve ahlaki haklara sahiptir." diye konuştu.

Hamas yetkilisi Musa ebu Merzuk, Mısır'ın ateşkes teklifini incelediklerini söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Ebu Merzuk, facebook hesabından yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkes konusunda henüz resmî bir açıklama yapmadığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar