Naziler, sivrisinekleri “biyolojik silah” olarak kullanmak istemiş

Nazilerin II. Dünya Savaşı’nda sivrisinekleri biyolojik silah olarak kullanmak için gizli araştırmalar yaptıkları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Naziler, sivrisinekleri “biyolojik silah” olarak kullanmak istemiş

Nazilerin II. Dünya Savaşı’nda sivrisinekleri biyolojik silah olarak kullanmak için gizli araştırmalar yaptıkları ortaya çıktı. Hastalık taşıyan sivrisinekler çoğaltılıp düşman bölgelere bırakılmış.

Pek çok kan donduran kitle imha silahlarının mucidi olan Nazileri’in sivri sinekleri de biyolojik silah olarak kullanmak istedikleri öne sürüldü.

Tübingen Üniversitesi’nden biyolog Klaus Reinhardt, Endeavour adlı bilimsel dergiye yazdığı makalede konunun detaylarını gün ışığına taşıdı.

Alman araştırmacının tespit ettiği bilgilere göre, Naziler tifüs, sıtma gibi çeşitli hastalıkları taşıyan sivri sinekleri çoğaltıp düşman bölgelere taşımak istemiş.

Bu konuda çok gizli deneyler yapıldığını belirten Reinhardt, özellikle Nazilerin önde gelen isimlerinden Heinrich Himmler’in sineklere karşı olan fobisinin buna neden olduğunu belirtti.

Bunun için 1941 yılında Dachau’da bir araştırma tesisi kuran Naziler, askerlerinin biyolojik saldırılara karşı korunması konusunda da çalışma yürütmüş.

Ancak asıl hedefin sivrisinekleri biyolojik silaha çevirmek olduğunu belirten Alman biyolog, araştırmanın tam olarak nasıl sonuçlandığına dair net bilgelere ulaşamadığını da ifade etti.

Dachau’daki toplama kampı savaş sona erince Amerikan ordusu tarafından dağıtılmış ancak buradaki belgelerin büyük kısmı Naziler tarafından daha önce imha edilmiş, kalanların çok azı ise Sovyetler Birliği’ne götürülmüştü. CİHAN

Yorumlar