Nazarbayev: Faciada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum

Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi. Nazarbayev, "Türkiye’nin Soma şehrinin...

Google Haberlere Abone ol
Nazarbayev: Faciada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum

Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Nazarbayev, "Türkiye’nin Soma şehrinin çevresinde kömür ocağındaki patlama sonucu çok kişinin hayatını kaybedip, yaralanması hakkındaki soğuk haberi derin üzüntü ile karşıladım. Hayatlarını kaybedenlerin akrabaları ve yakınlarının üzüntülerini paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. Afette sağ kalan kardeşlerimize acil şifalar niyaz ederim.” temennisinde bulundu.

Kazakistan Büyükelçiliği, Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybedenler için Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan İdrissov ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev yazılı basın açıklaması yaptı.

MADENCİLERİN HAYATLARINI KAYBETMESİNİ DERİN ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADIM

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan İdrissov, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi. İdrissov, "Manisa ilindeki kömür ocağında vuku bulan elim patlama sonucu madencilerin hayatlarının kaybetmesi hakkındaki soğuk haberi derin üzüntü ile karşıladım. Kömür ocağındaki faciadan dolayı hayatlarını kaybedenlerin aileleri ile yakınlarının üzüntülerini paylaşarak başsağlığı diliyorum.”

ELÇİLİKTEKİ BAYRAK YARIYA İNDİRİLDİ

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk halkına olan sevgisini ve üzüntüsünü paylaştığını göstermek adına Büyükelçilikteki bayrağın yarıya indirildiğinin bilgisini verdi.

Tüymebayev, "Manisa ili Soma ilçesinde maden ocağında vuku bulan elim patlama sonucu hayatını kaybeden 200'den fazla kişinin yakınlarının üzüntülerini paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. Merhumların mekanı cennet, ruhları şad olsun, kardeş Türkiye halkına sabır ve metanet, yaralananlara ise acil şifalar dilerim" dedi. CİHAN

Yorumlar