Nazarbayev Başbakan Ahmetov’u görevden aldı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Serik Ahmetov’u görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol
Nazarbayev Başbakan Ahmetov’u görevden aldı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Serik Ahmetov’u görevden aldı. Yeni başbakanın atanması yapılana kadar geçici bir hükümet görev yapacak.
Görevden alındığını Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda açıklayan Serik Ahmetov, görev yaptığı süre içerisinde Nazarbayev başta olmak üzere bütün bakanlara teşekkür etti.
Ahmedov, 24 Eylül 2012'de dönemin Başbakanı Karim Massimov'un istifasının ardından Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından atanmıştı.

KARİM MASİMOV ADAY GÖSTERİLDİ
Yeni hükümeti kurmak için Kazakistan’ın eski başbakanlarından Karim Masimov aday gösterildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada 2007-2012 yılları arasında yaklaşık 6 yıl boyunca başbakanlık görevi yapan ve Kazakistan tarihinde bu görevde en uzun kalan Masimov’un başbakanlık görevine aday olduğu açıklandı.
Nursultan Nazarbayev, iki ay kadar önce hükümete yabancı sermayeye gerekli yatırım ortamı sağlama çağrısında bulunmuş, aksi halde hükümeti görevden almakla tehdit etmişti.
Nazarbayev, 11 Şubat'ta Merkez Bankası’nın yüzde 20 oranında devalüasyon kararı sonrasında başkent Astana’da genişletilmiş hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, "Boş konuşmaya gerek yok. Artık iş yapma zamanı. İmalat sanayine, özellikle de orta ve küçük ölçekli yatırımcılara destek verilmesi gerekiyor. Yatırımcılarla ortak bir dil bulmalısınız, eğer bunu yapamıyorsanız, bunu yapacak yeni bir hükümet gelir". uyarısında bulunmuştu.
CİHAN

Yorumlar