NATO’nun yeni genel sekreteri Stoltenberg’den Hizmet derneğine övgü

Danimarka’da Fethullah Gülen Hocaefendi’nin fikirlerinden esinlenerek kurulan Dialog Forum Derneği tarafından her yıl düzenli olarak verilen diyalog ödülleri sahiplerini buldu.İskandinavya’da Viking kültürünün kalbi olarak bilinen Danimarka...

Google Haberlere Abone ol
NATO’nun yeni genel sekreteri Stoltenberg’den Hizmet derneğine övgü

Danimarka’da Fethullah Gülen Hocaefendi’nin fikirlerinden esinlenerek kurulan Dialog Forum Derneği tarafından her yıl düzenli olarak verilen diyalog ödülleri sahiplerini buldu.

İskandinavya’da Viking kültürünün kalbi olarak bilinen Danimarka Ulusal Müzesi'nde (Nationalmuseet) gerçekleştirilen ödül törenine Danimarka’nın sanat, siyaset, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Uluslararası diyaloga katkı kategorisinde ödüle layık görülen NATO’nun müstakbel Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gönderdiği mesajda "Çalışmalarınıza büyük saygı ve hayranlık duyuyorum.’" dedi.

Törene katılan, dünyanın en etkili 100 iş kadını arasında gösterilen Stine Bosse ile Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft da Dialog Forum Derneği’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Kültürler arası diyalog ve hoşgörüye katkıda bulunanlara verilen ödüller bu yıl Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft, iş kadını Stine Bosse, Danimarka Müslümanları Ortak Konseyi Başkanı Asmat Mojaddedi, Kopenhag Bölgesi Baş Rahibi Anders Gadegaard, Müzisyen Henrik Goldschmidt ile 1 Ekim’de NATO genel sekreterlik görevini devralacak olan Jens Stoltenberg’e verildi. Danimarka İçişleri ve Ekonomi Bakanı Margrethe Vestager, Vergi Bakanı Morten Ostergaard, Liberal Parti’nin önde gelen isimlerinden Bertel Haarder’in yanı sıra Danimarka’nın sanat, siyaset, akademi ve iş dünyanın önde gelen birçok isimlerinin ve çeşitli ülke temsilcilerinin katıldığı ödül töreninde diyalog ve hoşgörü mesajları verildi.

MÜFRİT HAREKETLER DİYALOGLA ENGELLENİR

Danimarka Ulusal Müze’sindeki ödül töreni, Dialog Forum Derneği Mustafa Gezen’in konuşmasıyla başladı. Dialog Forum Derneği olarak toplumda karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü artırmak ve diyaloga zemin hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını belirten Gezen, bu kapsamda pozitif çalışmalar yapanları öne çıkarmak için diyalog ödülleri verdiklerini söyledi.

Norveç Başbakanı olduğu sırada aşırı sağcı Anders Breivik’in gerçekleştirdiği terörist saldırılar sonrasında sergilediği diyalog ve hoşgörüyü ön plana çıkaran tavrı nedeniyle ‘uluslararası diyalog ödülüne’ layık görülen NATO Genel Sekreteri Jens Stontelberg, Dialog Forum Derneği’ne gönderdiği mesajda, ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Ödül töreninde okunan mesajda Stontelberg, ‘‘Dialog Forum'un kişiler, gruplar, dinler ve ırklar arasındaki yapıcı diyaloğu geliştiren önemli çalışmalarına büyük saygı ve hayranlık duyuyorum.’’ dedi. Müfrit hareketlerin Avrupa genelinde ve dünyada rahatsız edici bir şekilde arttığını belirten Stontelberg, bu hareketlerin ancak diyalog sayesinde engellenebileceğini ifade etti.

MECLİS BAŞKANI: BÜYÜK ONUR

Uzun siyasi hayatı boyunca Danimarka’daki diyalog faaliyetlerine verdiği destekten dolayı ödüle layık görülen Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft ise ödülü almanın büyük onur olduğunu ancak bu onurun aslında toplumun değişik kesimleri arasında diyalog kurulmasına imkan sağlayan Dialog Forum Derneği’ne ait olduğunu söyledi. Lykketoft’a ödülünü yakın arkadaşı Danimarka eski Dışişleri Bakanı Uffe Elleman Jensen verdi.

Programda konuşan Danimarka İçişleri ve Ekonomi Bakanı Margrethe Vestager ise diyalogun demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirttikten sonra ‘‘Dialog-Forum Derneği iyi ki var. Diyalog olmadan birbirimizi anlamamız mümkün değil. Kendilerine bu ödül törenini organize ettikleri için teşekkür ediyorum.’’ dedi.

BOSSE: DİYALOG DÜNYAYI DAHA YAŞANILIR KILIYOR

Gecede ödül alan bir diğer isim dünyanın en etkili 100 iş kadını arasında gösterilen Stine Bosse oldu. ‘‘Bu ödül bizim için çok önemli. Gün geçtikçe dünyanın geri kalanına daha fazla bağımlı hale geliyoruz. Bu yüzden diyalogsuzlukla mücadelemiz devam ediyor.’’ diyen Bosse, Dialog Forum’un yaptığı organizasyonlarla dünyayı daha yaşanılır bir yer kıldığını söyledi.

Bosse’ye ödülü ABD’nin Danimarka eski Büyükelçisi Laurie Fulton tarafından verildi. Ödül töreni için Wastington’dan gelen Laurie Fulton, ‘‘Wastington’dan bu program için geldim çünkü son derece önemli olduğuna inanıyorum. Danimarka’da bulunduğum sürece Dialog-Forum Derneği’nden çok şey öğrendim.’’ dedi.

Program, ödüllerin verilmesinin akabinde çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar