NATO savunma bakanları, Ukrayna krizinden sonra ilk kez toplandı

NATO savunma bakanları, Rusya’nın askerî kabiliyetlerini kullanma arzusuna karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Brüksel’de toplandı. İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen,...

Google Haberlere Abone ol
NATO savunma bakanları, Ukrayna krizinden sonra ilk kez toplandı

NATO savunma bakanları, Rusya’nın askerî kabiliyetlerini kullanma arzusuna karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Brüksel’de toplandı.

İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “NATO’yu daha çevik, hızlı ve esnek hale getirmeliyiz.” dedi.

Savunma bakanlarının iki gün sürecek toplantıda eyleme hazırlık planı ve tatbikat takviminin belirlenmesi ile hassas bölgelere daha fazla asker sevk edilmesi üzerinde durmaları bekleniyor.

ABD 1 MİLYAR DOLAR HARCAYARAK ASKERÎ YIĞINAK YAPACAK

Avrupa turunun ilk durağı Varşova’da açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa’ya daha fazla asker sevk edeceklerini söyledi ve bunun için Kongre’nin 1 milyar dolarlık bütçeyi onaylamasını istedi.

Rasmussen ise “Rusya’nın Ukrayna’daki gayrimeşru askerî faaliyetlerine karşı hızla hareket eden” ABD’ye teşekkür etti.

Rusya ise NATO’nun Orta ve Doğu Avrupa’ya yığınak yapması halinde bunun karşılığında askerî önlemler alacağı mesajını veriyor. Rusya’nın NATO nezdindeki büyükelçisi Aleksandr Gruşko, bu durumda Soğuk Savaş günlerine geri dönüleceği ve yeni bir silahlanma yarışının başlayacağı uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar