“NATO Rusya sınırına askeri yığınak planlıyor”

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Ukrayna krizi nedeni ile NATO’nun Rusya sınırında askeri varlığını artırmayı planladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
“NATO Rusya sınırına askeri yığınak planlıyor”

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Ukrayna krizi nedeni ile NATO’nun Rusya sınırında askeri varlığını artırmayı planladığını söyledi.

Moskova’da düzenlenen bir konferansta konuşan Antonov, Rusya’ya komşu ülkelerin topraklarında NATO’nun askeri yığınak yapacağına dair bilgi aldıklarını ve dünya politikasında çok ciddi değişimlerin yaşandığını kaydetti.

Güven, açıklık ve öngörülebilirliğin siyasiler ve askeri yetkililer arasında önemli değerler olarak durduğunu ifade eden Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, “Renkli devrimler uluslar arası gelişmelerde yeni bir fenomen oldu. Özellikle de istenmeyen yönetimleri şiddet kullanmadan devirmek için. Sonrasında ise vaat edildiği gibi demokrasi ya da özgürlükler yerine kaos oluyor.” uyarısı yaptı.

Bu tür planların uygulanması açısından Ukrayna’nın önemli bir örnek olduğuna değinen Antonov, “Kırım halkı ve Karadeniz Filosu ile ilgili tehdit oluştuğunda, Karadeniz Filosu gerekli tedbirleri aldı. Rusya hiçbir uluslar arası yükümlülüğü ihlal etmedi. Rus ordusunun yüksek performansı sayesinde kan akıtılmasının önüne geçildi.” tespitinde bulundu.

Ukrayna krizi devam ederken, NATO’nun daha açık bir şekilde füze savunma sistemi ile ilgili planları gündeme getirdiğini ifade eden Rus Bakan Yardımcısı, “Tüm bunlar bizim endişelerimizi doğruluyor…” dedi.

Ukrayna sınırında Rus askeri birlikleri ile ilgili korku hikayeleri anlatıldığını ve basın üzerinden bir kuralsız bilgi savaşının sürdüğünü kaydeden Antonov, sınır bölgesinde ikisi Ukrayna’dan olmak üzere sekiz ayrı gözetleme uçuşunun gerçekleştirildiğini ve Ukrayna sınırında endişe verici bir durumun görülmediğini vurguladı.

NATO’nun eski Sovyet topraklarına gelişmeye çalıştığına dikkat çeken Antonov, NATO’nun sadece Ukrayna’da değil, Moldova ve Gürcistan’da da kontaklarını artırdığını söyledi. Antonov’a göre NATO, Ukrayna ile Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesini engellemek istiyor. CİHAN

Yorumlar