NATO, Rusya ile tüm işbirliğini gözden geçirme kararı aldı

Brüksel’de gerçekleşen Rusya-NATO toplantısını sonrası açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya ile tüm işbirliğini gözden geçirme kararı aldıklarını, Suriye kimyasal silahları ile ilgili ortak misyonu da askıya almayı planlad.

Google Haberlere Abone ol
NATO, Rusya ile tüm işbirliğini gözden geçirme kararı aldı

Brüksel’de gerçekleşen Rusya-NATO toplantısını sonrası açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya ile tüm işbirliğini gözden geçirme kararı aldıklarını, Suriye kimyasal silahları ile ilgili ortak misyonu da askıya almayı planladıklarını söyledi.

Ukrayna’da yaşanan gelişmelere tepki gösteren NATO, alt seviye dahil sivil ya da askeri seviyede toplantı yapmayacak.

Rus basınında yer alan haberlere göre Brüksel’de açıklamada bulunan Rasmussen, “Rusya ile tüm ilişkileri gözden geçiriyoruz. NATO Dışişleri Bakanları Nisan başında yapacakları toplantıda karar alacak…” dedi.

NATO, Rusya ile birlikte Suriye’ye ait kimyasal silahların imhası ile ilgili ABD kargo gemisi Cape Ray’in güvenliği konusunda ortak işbirliği misyonu yürütüyordu.

NATO’nun Rusya ile Soğuk Savaş sonrası gelişen ilişkileri, NATO’nun doğu yönünde genişlemesi ve 2008’de Gürcistan savaşı sonrası kötüye gitmeye başlamıştı. Güney Osetya savaşı sonrası Rusya ile ilişkileri askıya alan NATO, 2009’da yeniden başlamıştı.

Rusya NATO ile birlikte Afganistan’da da uyuşturucu ile mücadele de işbirliği yapıyor. Rusya-NATO ilişkileri terörizm ve korsanla mücadelede ortak mücadele yapıyor.

Rusya’nın NATO Büyükelçisi Aleksandr Gruşko NATO’yu çifte standart uygulamak ve “Soğuk Savaş” dönemine ait basmakalıp açıklamalar yapmakla suçladı. Gruşko, “Bu toplantı göstermiştir ki NATO hala çifte standart politikaları uyguluyor. Soğuk Savaş söylemleri hala Rusya’ya karşı uygulanıyor.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar