Myanmarlı muhalif lider Suu Kyi Almanya’ya geliyor

“Nobel Barış Ödülü” sahibi Myanmarlı muhalif politikacı Aung San Suu Kyi, yarın Almanya’ya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Myanmarlı muhalif lider Suu Kyi Almanya’ya geliyor

“Nobel Barış Ödülü” sahibi Myanmarlı muhalif politikacı Aung San Suu Kyi, yarın Almanya’ya geliyor. Suu Kyi, Berlin’de Gauck, Merkel ve Steinmeier ile görüşecek. Görüşmelerde Myanmar'da Müslüman katliamının da ele alınacağı belirtildi.

Myanmarlı (Burma) “Nobel Barış Ödülü” sahibi Aungs San Suu Kyi, yarın Almanya’nın başkenti Berlin’e geliyor. Uzun yıllar ülkesindeki askeri rejime karşı muhalefetin sembolü olan 68 yaşındaki Suu Kyi, 15 yıllık ev hapsinin ardından Kasım 2010’da özgürlüğüne kavuşmuştu.

Suu Kyi, Nisan 2012’de yapılan seçimlerde milletvekili olarak Myanmar Parlamentosu’na girmiş, partisi de 43 milletvekili kazanmıştı. Myanmarlı politikacı Berlin’de Cumuhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelecek. Görüşmelerde Myanmar’daki Müslüman ve Budistler arasındaki çatışma, Suu Kyi’nin 2015 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde muhtemel adaylığı ele alınacak. Myanmar’ın özellikle Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik katliamlar sürerken, dünyadan da bu katliamlara tepki yağıyor.

Uzak Doğulu politikacıya ayrıca ziyaret çerçevesinde Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından Willy-Brandt Ödülü verilecek. Suu Kyi’ye ödülünü SPD lideri Sigmar Gabriel’in takdim edeceği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar