Myanmar’da Budistlerden Müslümanlara ölüm tehdidi

Myanmar polisi, yüzlerce Budistin ellerinde bıçak, kılıç ve bambu sopasıyla dolaşmaya başlaması üzerine Mandalay şehrinde Müslümanların yaşadığı mahalleleri güvenlik kordonuna aldı. Reuters, yaklaşık 300 Budistin, motosiklet üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
Myanmar’da Budistlerden Müslümanlara ölüm tehdidi

Myanmar polisi, yüzlerce Budistin ellerinde bıçak, kılıç ve bambu sopasıyla dolaşmaya başlaması üzerine Mandalay şehrinde Müslümanların yaşadığı mahalleleri güvenlik kordonuna aldı. Reuters, yaklaşık 300 Budistin, motosiklet üzerinde şehir etrafında tur atarak ölüm tehditleri savurduğunu duyurdu.

Olayların, Budist bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla Müslüman bir çay tüccarının dükkânını salı günü yüzlerce kişi tarafından basması sonucu başladığı bildirildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan eden polis, motosikletli Budistlerin ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı bölgelere girmesini engellemek için etrafı dikenli tellerle çevirdi.

Çarşamba akşamı bıçaklanarak öldürülen bir Budistin cenazesine katılan bazı şahıslar, sokaklarda dolaşarak, “Tüm Müslümanları öldüreceğiz” diye bağırdı.

Perşembe sabahı namaza giden bir Müslüman da dövülerek öldürüldü. Birçok Müslüman, tehditler üzerine yaşadıkları mahallelerden ayrılarak çevredeki otel ve kasabalara yerleşti.

Ülkede son iki yıldır dinler arası yaşanan çatışmada en az 240 kişi öldü; 140 binden fazla kişi de yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Kurbanların çoğunu, ülke nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Müslüman azınlık oluşturuyor.

CİHAN

Yorumlar