Musul’dan kaçan halk Kürt Yönetimi'ne sığınmaya devam ediyor

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ele geçirdiği Musul’da halk korku ve panik içinde şehirden ayrılmaya devam ediyor. Musul halkı, bulabildikleri sivil veya askeri araçlarla kaçarak Kürt Yönetimi'ne sığınmaya devam ediyor....

Google Haberlere Abone ol
Musul’dan kaçan halk Kürt Yönetimi'ne sığınmaya devam ediyor

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ele geçirdiği Musul’da halk korku ve panik içinde şehirden ayrılmaya devam ediyor. Musul halkı, bulabildikleri sivil veya askeri araçlarla kaçarak Kürt Yönetimi'ne sığınmaya devam ediyor. Kürt bölgesi sınırlarına ulaşan Musul halkının acil ihtiyaçları Perşmergeler tarafından kurulan geçici kampta karşılanıyor. Musul halkı katliama uğramaktan korktuğunu söylüyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki kentlere sığınanların sayısı yüz binleri geçeken, bu sayı her geçen gün artıyor.

IŞİD’e bağlı güçlerin şehirde adeta terör estirdiğini ifade eden bölge halkı, geride her şeylerini bırakarak, canlarını zorla kurtardıklarına dikkat çektiler.

Musul -Erbil yolu üzerinde oluşturulan 3 güvenlik kontrol noktasından geçenlere Kürt Yönetimi geçici oturma izni veriyor. Ninova eyaletinden Kürt bölgesine kontrol noktasından geçtikten sonra Erbil'e giren insanların önemli bir kısmı, kaçarken yanlarına hemen hiçbir şey alamamış. Nereye gidecekleri ve hayatlarını nasıl sürdüreceklerini bilmeyen insanlar, öncelikle canlarını kurtarmak istediklerini ifade ediyor.

CİHAN

Yorumlar