Musul'da konsolosluk işgaline İran Dışişleri’nden tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Irak'ta yaşanan son terörist eylemleri, özellikle de Türkiye Başkonsolosluğu'nun işgal edilerek konsolosluk çalışanlarının rehin alınması olayını kınadı. Söz konusu olayın son derece kaygı verici...

Google Haberlere Abone ol
Musul'da konsolosluk işgaline İran Dışişleri’nden tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Irak'ta yaşanan son terörist eylemleri, özellikle de Türkiye Başkonsolosluğu'nun işgal edilerek konsolosluk çalışanlarının rehin alınması olayını kınadı.

Söz konusu olayın son derece kaygı verici olduğunu belirten Bakanlık Sözcüsü, diplomatik mekanların ve çalışanların haklarına saygı gösterilerek korunmasını istedi. İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada; İran İslam Cumhuriyeti'nin, Irak Devleti ve halkını terörle mücadelede mutlak surette desteklediği ifade edildi. Sözcü, Irak halkının terörist saldırılar karşısında birlik ve beraberliğinin korunmasına çağrı yaparak, birlik ve beraberliğin korunması sayesinde Irak'ın istikrar ve huzuruna en kısa zamanda yeniden kavuşmasını diledi.

"lrak'ta artan terörist saldırılar sınır aşan terör tehlikesinin bariz bir örneğidir" ifadesini kullanan İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü, "Küresel terörizm tehdidi, devletlerin ve uluslararası toplulukların bu tehlikeli şartlar altında Irak Devleti ve halkının yanında olmasını gerektirmektedir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar