Musul operasyonu başladı

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Musul operasyonu başladı

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını bildirdi.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için "Fetih" operasyonunun birinci aşamasının başladığı belirtildi.

Açıklamada, Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul Operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

ABD IŞİD TEMSİLCİSİ "YAKINDA" DEMİŞTİ

ABD öncülüğündeki koalisyon, Irak Ordusu, Sünni milisler ve Peşmerge güçleri IŞİD’in Irak'taki “başkenti” olarak gördüğü Musul’u kurtarmak için uzun süredir hazırlık yapıyor.

Askeri operasyon çerçevesinde Irak ordusu yaklaşık 10 bin askerden oluşan bazı birlikleri Mahmur’a konuşlandırmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk mart başlarında operasyonunun başlamak üzere olduğunu belirterek, Irak'ın istikrarı için tüm ülkelerden destek istemişti.

McGurk, "Kompleks bir operasyon söz konusu ancak askeri planlaması iyi yapıldı" demişti.

SİVİLLERE UYARI

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, sivillere seslenilerek, "DAEŞ'e ait karargah veya silah depolarından uzak durunuz. Çünkü bu yerleri önümüzdeki saatler ve günler içerisinde hedef alacağız." ifadelerine yer verildi.

"Irak terörle mücadele güçleri, Haşdi Şabi ve Birleşik polis güçleri, terör örgütü DAEŞ'e karşı Halidiye Adası, Enbar'ın batısı ve Musul'un güneyinde aynı anda operasyonları yürütüyor." denilen açıklamada, örgütün elinde bulunan diğer toprakların da geri alınması için yeni operasyon hazırlıkları yapıldığı aktarıldı.

 

Kaynak:AA

Yorumlar