Müslümanlar, Orta Afrika Cumhuriyeti başkentinden kaçıyor

Ağır silahlarla donanmış Çad askerlerinin koruduğu kamyonlara binen binlerce Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı, başkent Bangui’den kaçıyor.

Google Haberlere Abone ol
Müslümanlar, Orta Afrika Cumhuriyeti başkentinden kaçıyor

Ağır silahlarla donanmış Çad askerlerinin koruduğu kamyonlara binen binlerce Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı, başkent Bangui’den kaçıyor. En az 5 yüz, araba, kamyon ve motosikletten oluşan konvoy, ülkenin sınır komşusu ve ağırlıkla Müslüman olan Çad’a doğru yola çıktı.

Konvoydaki bir kamyondan düşen vatandaş, saldırganlar tarafından öldürülerek cenazesi parçalara ayrıldı. Saldırganlar, son haftalarda camileri ateşe verdi ve çok sayıda Müslümanı katletti. Çarşamba günü eski rejimin darbesine yataklık yapmakla itham edilen bir Müslüman, 15 dakika boyunca bıçaklanarak tekmelendi. Cesedi parçalara ayrılan kurba, üniformalı askerlerin gözü önünde ateşe verildi.

Saldırıya uğrayan Müslümanları barışgücü askerleri eşliğinde güvenli bir bölgeye taşıyan İnsan Hakları İzleme Örgütü Acil Durum Direktörü Peter Bouckaert, "Gerçekten çok korkunç bir durum. Tüm Bangui’de bütün Müslüman mahalleler boşaltılıyor ve kullanılmaz hale getiriliyor." şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki aydır ülkede eski rejimle işbirliği yapmakla suçlanan Müslümanların hedef alındığı çatışmaları takip eden Associated Press (AP) muhabirleri, Hıristiyanların, konvoyun geçişi esnasında sevinç çığlığı attığını duyurdu.

CİHAN

Yorumlar