Müslüman bir market sahibinden gıda bankalarına alternatif

İskoçya'da ihtiyaç sahiplerinin her geçen gün artan sayısı, müslüman bir market sahibini harekete geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman bir market sahibinden gıda bankalarına alternatif

Sonhaberler/ Haber Merkezi

Birleşik Krallık'ta gıda bankalarına olan ihtiyacın artması, İskoçya'nın Paisley kentinde bulunan müslüman bir market sahibini harekete geçirdi. Müslüman mağaza sahibi Rahman Afzal, marketinde bulunan bir dolabı ihtiyaç sahipleri için gıda ile doldurmaya karar verdi. Ülke genelinde gıda bankalarına olan ihtiyacın artması ve gıda bankalarının ihtiyacı karşılayamaması market sahibini böyle bir girişimde bulunmaya itti.

Market sahibi, BBC ile yaptığı röportajda, toplumumuzda bulunan ihtiyaç sahipleri rahatlıkla bu dolaptan gelip ihtiyaçlarını karşılayabilirler, dedi. Durumu olan diğer müşterilerinde bu yardım halkasına destek olabileceklerini belirten Afzal, yardımseverler, bu gıda dolabına, ihtyaç sahipleri için ister nakit ödeme yaparak malzeme koyabilerler isterlerse ürün koyarak destek olabilirler, dedi.

Rahman Afzal konuşmasını şöyle sürdürdü;

'İskoçya'da sayısı gün geçtikçe artan ihtiyaç sahipleri, ülke genelinde bulunan gıda bankalarından fazyalanmak zorunda. Fakat gıda bankalarından sınırlı sayıda gıda temin edebilirler. Ayrıca haftanın belli gün ve saatlerinde açık olan gıda bankaları ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını karşılamada yeterli olmuyor. İnsanlar, günün diğer saatlerinde gıda temin etmekte güçlük çekiyorlar. Paisley'de bulunan gıda bankası haftanın sadece 3 günü açık, peki insalar diğer günler ne yapacak? Bizim başlattığımız bu uygulama inşallah diğer market sahiplerine de örnek olur ve bunu yaygınlaştırabiliriz ve böylece ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabiliriz.'

GIDA BANKALARI

Son yıllarda Sanayileşmiş 7 Ülke (G7) içerisinde en hızlı büyüme oranlarını kaydeden Birleşik Krallık’ta yaklaşık 591 binin üzerinde insan gıda bankalarından beslenmek zorunda kalmıştır. 2008 finans krizinden önce sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan gıda bankalarının sayısı her geçen yıl hızla artıyor.

G7 ülkeleri içerisinde en yüksek büyüme oranlarını tutturan yaklaşık yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 2,9 trilyon ABD doları seviyesinde olan Birleşik Krallık’ta açlıkla mücadele edenlerin sayısındaki artış, gelir adaletsizliğini gözler önüne seriyor.

Yardım kuruluşu  “The Trussell Trust” verilerine göre 1 Nisan 2016 ila 31 Mart 2017 tarihleri arasındaki en çok gıda yardımı 148 bin 865 bin ile İskoçya’da yapıldı.

Yorumlar