Murdoch, Time Warner için 80 milyar dolar teklif etti

Dünya genelinde sahibi olduğu yüzlerce medya şirketiyle ‘basın imparatoru’ olarak anılan Avustralya asıllı milyarder iş adamı Rupert Murdoch’un, ünlü ABD şirketi Time Warner’ı almak için 80 milyar dolarlık teklifte bulunduğu açıklandı....

Google Haberlere Abone ol
Murdoch, Time Warner için 80 milyar dolar teklif etti

Dünya genelinde sahibi olduğu yüzlerce medya şirketiyle ‘basın imparatoru’ olarak anılan Avustralya asıllı milyarder iş adamı Rupert Murdoch’un, ünlü ABD şirketi Time Warner’ı almak için 80 milyar dolarlık teklifte bulunduğu açıklandı.

CNN, HBO, AOL, Warner Bros gibi dev basın ve eğlence şirketlerini bünyesinde bulunduran Time Warner, alanında ABD’nin ve dünyanın en büyük firmalarından. 80 milyar dolarlık teklifinin geri çevrilmesi üzerine Murdoch'un fiyatı yükselteceği ileri sürülüyor. ABD’deki ‘Wall Street Journal-WSJ’, ‘Fox News ve Fox yerel tv kanalları’, ‘Twenty-First Century Fox Inc’, ‘New York Post’ gibi medya kuruluşları da Murdoch'a ait.

İngiltere’de telekulak skandalına karıştıktan sonra dünya genelinde ismi ‘şüpheliler’ listesine giren Murdoch’un Time Warner’a talip olması, ABD’deki basın ve eğlence sektöründe bazı endişelere yol açtı. ABD’deki şirketlerinin değerleri 10 milyarlarca dolarla ifade edilen Murdoch’un sahibi olduğu Fox News televizyon kanalı ile New York Post gazetesinin yoğun bir şekilde Cumhuriyetçi Parti taraftarlığı yapması yine ülkedeki liberaller arasında ciddi eleştiri konusu oluyor.

CİHAN

Yorumlar