Mundlos ve Böhnhardt’ın ilk saldırısının dosyaları silinmiş

Neonazi cinayetleri davası çerçevesinde yetkili mercilerin belge yok ettikleri iddiasına bir yenisi eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Mundlos ve Böhnhardt’ın ilk saldırısının dosyaları silinmiş

Neonazi cinayetleri davası çerçevesinde yetkili mercilerin belge yok ettikleri iddiasına bir yenisi eklendi. Göçmen kökenli esnaflara yönelik cinayetlerin sorumluluğu atfedilen Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 1998 yılında yaptığı savunulan bir süpermarket soygununun soruşturma dosyalarının silindiği ileri sürüldü.

Söz konusu soygunun Chemnitz kentinde gerçekleştirildiği, kasiyerin iki soyguncu tarafından silahla tehdit edilip bir kaç bin Mark’ın çalındığı ve saldırganların kaçarken kasiyerin üzerine ateş ettikleri, fakat onu vuramadıkları ifade edildi. Bu soygunun, iki Neonazi teröristin ilk soygunu olduğu dillendiriliyor. Soruşturma dosyalarının ilerleyen yıllarda yok edildiğini tespit eden bir avukat, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Thüringer Allgemeine gazetesine konu hakkında açıklama yapan Görlitz Savcılığı’ndan Martin Übele, şikâyeti ve dosyanın yok edilmesinin suç teşkil edip etmediğini araştıracaklarını söyledi. Soruşturmada ne kadar ilerleme sağlandığı bilinmezken, olay yerinde ele geçirilen kurşun kovanlarının Neonazi terörist Beate Zschaepe’nin 2011 yılında havaya uçurduğu evde ele geçirilen 11 silahtan biriyle ateş edildiği tespit edildi.

Öte yandan Hessen Sosyal Demokrat Parti’sinin iç politika uzmanı Nancy Faeser, Neonazi cinayetleri davasında çelişkili ifadeler veren Hessen iç istihbarat memuru Andreas T.’nin cinayetlerdeki rolünün araştırılması için yeni bir meclis komisyon kurulmasını talep etti. T., 2006 yılında Kassel kentinde öldürülen Halit Yozgat cinayeti esnasında, Yozgat’a ait internet kafede bulunmuş ve bunu herkesten sır gibi saklamıştı. CİHAN

Yorumlar