Multifestival Europa Hollanda'da başlıyor

6-9 Haziran günleri arasında gerçekleşecek Multifestival Europa, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde başlıyor. Ülkenin en büyük kapalı salonlarından Ahoy’da gerçekleşecek olan festival, aralarında Ahmet Özhan, Sibel Can'ın yanı sıra son...

Google Haberlere Abone ol
Multifestival Europa Hollanda'da başlıyor

6-9 Haziran günleri arasında gerçekleşecek Multifestival Europa, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde başlıyor. Ülkenin en büyük kapalı salonlarından Ahoy’da gerçekleşecek olan festival, aralarında Ahmet Özhan, Sibel Can'ın yanı sıra son aylarda sıkça gündeme gelen Dombra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbek’in bulunduğu Türkiye’den birçok ünlü ismi ağırlayacak.

Multifestival Europa Yönetim Kurulu Başkanı Melek Atak, programın oldukça zengin olduğunun altını çizerek, 4 gün boyunca birçok yazar ve gösterinin ziyaretçilerle buluşacağını ifade etti.

Atak, “Festivalde Kleurrijke Dans Vakfı’nın halk dans ekipleri çeşitli yörelere ait oyunları sergileyecek. Kültürel ve folklorik standın yer alacağı ‘Osmanlı Köyü’nde farklı etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca Türki cumhuriyetlerin temsilcileri, STK’lar tarafından oluşturulan ‘Kültürler Buluşuyor’ bölümünde, Gagavuz, Nogay, Batı Trakya, Bosna, Azerbaycan, Kazakistan, Makedonya ve diğer Balkan Türklerine ait stantlarda kültürel etkinlikler organize edilecek.” diye konuştu.

SOMA ve BOSNA STANDI

Festivalde ayrıca, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçiler ve yakınları için “Soma Özel Standı” ve Bosna’daki sel felaketi dolayısıyla “Bosna Özel Standı” kurulacak. Yapılacak yardım kampanyası sonrasında elde edilecek gelirin tamamının Soma ve Bosna’ya gönderileceği belirtildi.

Festivale ayrıca Hollanda’da görev yapan birçok ülkenin büyükelçi ve başkonsolosunun katılması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar