"Mültecilerin Slavyansk’a geri dönmesi için daha çok erken"

Ukrayna’da gönüllü askerlerden oluşturulan, Milli Muhafız Birliği Komutanı Korgeneral Stepan Poltorak, ele geçirilen Slavyansk’ta cadde ve binalara çok sayıda mayın yerleştirildiğini söyledi. Stepan Poltorak, “Slavyansk’tan kaçan sivillerin...

Google Haberlere Abone ol
"Mültecilerin Slavyansk’a geri dönmesi için daha çok erken"

Ukrayna’da gönüllü askerlerden oluşturulan, Milli Muhafız Birliği Komutanı Korgeneral Stepan Poltorak, ele geçirilen Slavyansk’ta cadde ve binalara çok sayıda mayın yerleştirildiğini söyledi. Stepan Poltorak, “Slavyansk’tan kaçan sivillerin dönmesi için henüz erken. Şehirdeki işimizi bitirince ve şehir sivillerin kabule hazır olduğu zaman bilgi verilecek. Özellikle şehrin merkezindeki binaların çok sayıda mayın döşenmiş, bu nedenle çok sayıda binanın çatıları, bodrumları kontrol edilecek. Bunun yanı sıra ayrılıkçılardan kalan çok sayıda mühimmat ele geçirildi.” dedi.

Milli Muhafız Birliği’nden yapılan açıklamada, Slavyansk’ta şehrin ayrılıkçılar tarafından yerleştirilen mayınlardan temizleme operasyonunun devam ettiği bildirildi.

Slavyansk şehrinin Ukrayna kolluk kuvvetleri tarafından eline geçirilmesini, terörle mücadele operasyonunun kırılma noktası olarak niteleyen Stepan Poltorak, şehirde devriye gezen Milli Muhafız Birliği, Ukrayna askerleri ve polislerin güvenliği sağlamaya çalıştığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya Slavyansk’ın ele geçirildiği haberini, Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Valeriy Geletey şehir merkezinden bildirmişti. Slavyansk’ta operasyonlar akabinde şehirde incelemelerde bulunan Geletey vatandaşlarla konuşmuştu. Yerli halkın Geletey’e; “Biz sizinle Rusça mı, Ukraynaca mı konuşalım?” sorusunu Geletey; “Evde eşim ve çocuklarım Rusça konuşuyorlar. İş yerimde Ukraynaca konuşuyorum. Ne fark eder bunlar siyasi provokasyon, bunlara aldanmayın. Gidin Lviv’de Rusça konuşun kimse size bir şey yapmaz.” şeklinde cevaplamıştı.

Kırılganlığın devam ettiği şehrinde yer yer ayrılıkçılar ile kolluk kuvvetleri arasında küçük çaplı çatışmalar yaşanıyor. CİHAN

Yorumlar