Mültecilerin işgal ettiği okul boşaltılamadı

Almanya’nın başkenti Berlin’de mülteciler tarafından işgal edilen Gerhart-Hauptmann-Schule adlı okul bir türlü boşaltılamıyor.Emniyet birimlerine direnen mülteciler ve onlara destek veren sol gruplar dün gece Berlin’de yine protesto gösterisi...

Google Haberlere Abone ol
Mültecilerin işgal ettiği okul boşaltılamadı

Almanya’nın başkenti Berlin’de mülteciler tarafından işgal edilen Gerhart-Hauptmann-Schule adlı okul bir türlü boşaltılamıyor.

Emniyet birimlerine direnen mülteciler ve onlara destek veren sol gruplar dün gece Berlin’de yine protesto gösterisi düzenledi. Sabah saatlerine kadar devam eden protestolar büyük oranda olaysız geçti.

Reichenberger Strasse und Ohlauer Strasse adlı caddelerde eylem yapan gösterciler “hiçbir insan illegal değildir” diyerek okula sığınan mültecilere Almanya’da ikamet hakkı verilmesini istediler.

Büyük çoğunluğu Romanya kökenli ailelerden oluşan mülteci kalabalığı yetkililer tarafından kendilerine oturum hakkı verilmeden okulu terk etmeyeceklerini söylüyorlar.

Berlin İçişleri Senatörü (CDU) Frank Henkel, dün gece “rbb” televizyon kanalında yaptığı açıklamada polisin müdahalesini savundu ve bu işin er ya da geç biteceğini söyledi.

“Polis profesyonel ve sabırlı bir şekilde en uygun zamanda harekete geçmek ve olaysız bir şekilde burayı boşaltmak için çaba sarf ediyor.” diye Henkel, mültecilerin direnişinin boşuna olduğunu öne sürdü.

2012 yılından bu yana okulda işgal eden 200 kadar mültecinin bir kısmı ikna edilerek başka yerlere taşındı. Son kalanlar ise burayı terk etmemekte direniyor.

Söz konusu okul, bu süre zarfından evsizlerin, uyuşturucu satıcılarının ve çete üyelerinin uğrak mekanı haline geldi. İki yıllık süre zarfından polis 100’den fazla baskın yapıp çıkan olaylara müdahale etti. Son olarak bir kişi burada bıçaklanarak öldürülmüştü. CİHAN

Yorumlar