Muhammed bebek ailesine kavuşuyor

Almanya'nın Velbert şehrinde rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede doktorların şiddet işaretleri gördüğünü belirtmesi sonucu ailesinden alınıp, koruyucu aileye verilen 5 aylık Muhammed, ailesine geri verilecek.Mahkemenin kararını sevinç...

Google Haberlere Abone ol
Muhammed bebek ailesine kavuşuyor

Almanya'nın Velbert şehrinde rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede doktorların şiddet işaretleri gördüğünü belirtmesi sonucu ailesinden alınıp, koruyucu aileye verilen 5 aylık Muhammed, ailesine geri verilecek.

Mahkemenin kararını sevinç gözyaşlarıyla karşılayan anne Müberra ve baba İsmail Oral, kararın, çocuklarından koparılan diğer Türk aileleri için de emsal teşkil edebileceğini söyledi. Anne Müberra Oral’ın çocuklarından koparılan Türk ailelere göstermiş oldukları gayretten dolayı ayrıca Umut Yıldızı derneğine teşekkür etti.

Umut Yıldızı derneği başkanı Kamil Altay yaptığı basın açıklamasında, birinci görevimiz çocuklarımızın anadil, kültür ve dini değerlerine sahip çıkmaktır. 5 aylık Muhammed bebek bize gösterdi ki ne kadar parçalanmış olsak da istersek bir araya gelebiliyoruz." dedi.

Umut Yıldızı derneği tarafından Muhammed’in geri alınabilmesi için Almanya çapında protesto çağrısı yapılmış ve yaklaşık 5 bin kişi kararı protesto etmişti. CİHAN

Yorumlar