Muhaliflerden, Cenevre 2 Konferansı öncesi gizli toplantı

Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyon’u (SMDK), Cenevre 2 Konferansı öncesi, genel kurul toplantısı yapacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Muhaliflerden, Cenevre 2 Konferansı öncesi gizli toplantı

Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyon’u (SMDK), Cenevre 2 Konferansı öncesi, genel kurul toplantısı yapacağı belirtildi. İstanbul dışında yapılacağı ifade edilen toplantının yeri ise gizli tutuluyor.

Muhaliflere yakın kaynaklar, SMDK Başkanı Ahmet El Carba’nın genel kurul toplantılarının önümüzdeki ayın 5 ve 6’sında gerçekleştirilmesine karar verdiğini bildirdi. Muhalifler söz konusu toplantıda Cenevre 2 Konferansı’nda alınacak pozisyonun belirlenmesi ve kararlı bir tutum ortaya koymak için böyle bir karar aldığı ifade ediyor.

Öte yandan SMDK daha önce yaptığı açıklamada son günlerde Esed yönetiminin Halep’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara sert tepki göstermişti. Uluslar arası kamu oyundan saldırıların durdurulması için adım isteyen SMDK, Halep’e yönelik hava saldırısının durdurulmaması durumunda Cenevre 2 Konferansı’na katılmayacağını duyurmuştu.

Cenevre 2 Konferansı öncesinde ayrıca Suriye’deki radikal grupların güçlenmesini gerekçe gösteren kimi AB ülkelerinin, Esed’in bir süre yönetimde kalmasına yeşil ışık yakması ise muhaliflerin tepkisini çekiyor. Muhalifler daha önce yaptıkları açıklamalarda Esed’in içinde olacağı hiçbir siyasi çözümü onaylamayacaklarını kesin dille ifade etmişlerdi.
CİHAN

Yorumlar