Muhalifler Humus’u boşalttı

Suriye’de muhalifler, Esed yönetimi ile Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan anlaşma çerçevesinde Humus’tan çekildi. Muhaliflerin kalesi olarak kabul edilen Humus’tan çekilme işleminin yüzde 80 oranında tamamlandığı belirtildi.Suriye’de...

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler Humus’u boşalttı

Suriye’de muhalifler, Esed yönetimi ile Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan anlaşma çerçevesinde Humus’tan çekildi. Muhaliflerin kalesi olarak kabul edilen Humus’tan çekilme işleminin yüzde 80 oranında tamamlandığı belirtildi.

Suriye’de muhaliflerin direniş merkezi olarak gösterilen Humus’ta dün başlayan çekilme işleminin bugün itibariyle büyük ölçüde tamamlandığı belirildi. Yaklaşık iki yıldan fazla süredir muhasara altındaki şehirden halkın yanı sıra silahlı muhalifler de ayrılıyor. BM görevlilerinin nezaretinde gerçekleştirilen çekilmede otobüslere binen muhalifler Humus’un yaklaşık 20 kilometre kuzeyinde bulunan Telbise ve Dar el Kebire beldesine yerleşiyor.

Humus Valisi Talal El Barazi, muhaliflerin yüzde 80’inin Humus’tan çekildiğini belirterek, geriye 300-400 kişinin kaldığını söyledi.

Muhaliflerin kalesi olarak kabul edilen Humus 2011 yılında büyük ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçti. Ancak yönetim kuşatma ve hava saldırılarının yanı sıra açlığı silah olarak kullanarak direnişi kırmaya çalıştı. CİHAN

Yorumlar