Muhalifler Esed’in memleketi Kardaha’ya yaklaştı

Suriye’de yönetime bağlı ordu ile muhalifler arasındaki çatışmalar sahil kenti Lazkiye’de yoğunlaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler Esed’in memleketi Kardaha’ya yaklaştı

Suriye’de yönetime bağlı ordu ile muhalifler arasındaki çatışmalar sahil kenti Lazkiye’de yoğunlaşıyor. Akdeniz sahillerine ulaşan muhaliflerin baba Esed’in doğum yeri olan Kardaha kasabasına yaklaştığı haberleri geliyor.
Suriyeli muhalifler ile Esed yönetimine bağlı ordu arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Lazkiye’de çok sayıda stratejik bölgenin muhaliflerin kontrolüne girdiği bildirildi. İlerleyişlerini sürdüren muhaliflerin, Esed’in memleketi olan Kardaha kasabasına yaklaştığı ifade ediliyor. Muhaliflerin, kasabanın çevresindeki köylerin yanı sıra Kardaha’yı Grad füzeleri ile vurduğu belirtiliyor.

Muhaliflerin ilerlemesine karşı Esed yönetimine bağlı ordunun da bölgeye kaydırıldığı ifade ediliyor.
Muhalifler, Lazkiye’nin stratejik ve en yüksek bölgesinde bulunan 45.Gözetleme Merkezi’ni ele geçirdiklerini aktardı. Gözetleme birimi Lazkiye’nin kırsalında en yüksek gözetleme birimi olmasının yanı sıra Cebel El Ekrad ve Cebel El Turkmen gibi bölgelere hakim bir nokta olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Lazkiye’de yoğunlaşan çatışmalarda Beşşar Esed’in 4 kuzeni muhaliflerce öldürüldü. Suriye Devlet Televizyonu’nun 'Ulusal Güvenlik Güçleri'nin Lazkiye'deki bölge lideri' ifadesini kullandığı Hilal Esed’in muhalifler tarafından Lazkiye’de füze saldırısıyla öldürülmesinin ardından, Esed'in amcasının oğulları; Ali Esed, Kifah Esed'in yanı sıra dayısının oğulları Naim Magluf ve Read Magluf da öldürülmüştü.
CİHAN

Yorumlar