Muhalifler, ele geçirdikleri stratejik Malule kasabasının görüntüsünü yayınladı

Suriye’de muhalifler, 3 gün devam eden çatışmalar sonrası ele geçirdikleri Şam’ın stratejik Malule kasabasının görüntülerini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler, ele geçirdikleri stratejik Malule kasabasının görüntüsünü yayınladı

Suriye’de muhalifler, 3 gün devam eden çatışmalar sonrası ele geçirdikleri Şam’ın stratejik Malule kasabasının görüntülerini yayınladı. Şiddetli çatışmalar sonrasında muhaliflerin kontrolüne giren kasaba adeta hayalet şehri andırıyor.

Esed yönetimine bağlı ordu ile muhalif gruplar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Şam’da önceki gün Malule kasabası muhaliflerin eline geçti. Şam’ı Humus’a bağlayan güzergah üzerindeki Malule kasabasının bulunduğu konum itibariyle stratejik bir önemi bulunuyor.

Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde Esed ordusu ile muhalifler arasında kasabada süren çatışmalar tüm şiddetiyle görüntülere yansıyor. Çatışmalarda fırlatılan ve havada uçuşan roketlerin isabet ettiği evler yerle bir oluyor. Bombardıman ve kurşun seslerinin karıştığı kasabada isabet alan bir çok evden dumanlar yükseliyor.

Neredeyse sağlam binanın kalmaması ise yaşanan çatışmaların şiddetini ortaya koyuyor. Bombardımandan kilise ve camilerin de nasibini aldığı görüntülere yansıyor. Yoğun çatışmalar sonrasında kasabaya giren muhalifler ile Esed ordusu arasında yer yer çatışmaların devam ettiği görülüyor.

Çatışmalar sonrasında tamamen boşaldığı görülen kasaba hayalet bir şehri andırıyor.

Malule'nin, stratejik konumunun yanı sıra Hristiyanlar için de sembolik bir önemi bulunuyor. Hz. İsa’nın yaklaşık 16 yıl yaşadığı ifade edilen kasabada Ortodokslara ait manastır bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar