Moskova’nın tarihi GUM alışveriş merkezi çiçeklerle donatıldı

Rusya'nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’ın yanı başında yer alan tarihi GUM alışveriş merkezinin içi ve dışı çiçeklerle donatıldı.Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı’nın yanı başında bulunan ve Moskova’nın sembolleri arasında...

Google Haberlere Abone ol
Moskova’nın tarihi GUM alışveriş merkezi çiçeklerle donatıldı

Rusya'nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’ın yanı başında yer alan tarihi GUM alışveriş merkezinin içi ve dışı çiçeklerle donatıldı.

Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı’nın yanı başında bulunan ve Moskova’nın sembolleri arasında yer alan tarihi GUM alışveriş merkezinin içi ve dışı geçici olarak rengarenk çiçeklerle süslendi. Hem başkentin sakinleri hem de Moskova’ya gezmeye gelen turistler, 28 çeşitten oluşan 586 bin adet çiçeği görme imkanı buldu. Kızıl Meyda’nı gezmeye gelenler, çiçek manzaralı fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Bina; kadife çiçeği, menekşe, çayır papatyası, ipek çiçeği, keten çiçeği, petunya, bahçe açelyası, kırmızı salvia ve begonya gibi çiçeklerle süslendi.

Çiçeklerin yaz havasını yansıtan bir ortam oluşturğunu söyleyen Nataliya Mihaylovna, “Herkesin hoşuna gidecek çok canlı, çok güzel bir proje. Bana kalırsa çiçekler her zaman mutluluk demektir.” diye konuştu.

Kazakistan’dan misafir olarak geldiğini söyleyen Tatyana Aleksandrovna, Gum’u çiçeklerle donanmış bir şekilde görmenin ve gezmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Aleksandrovna, “Daha önce buraya gelmiştim, ama ilk defa böyle bir şey gördüm. Ben de evimin balkonunda bu tarz çiçekleri yetiştiriyorum.” dedi.

Türkiye’den Moskova’yı gezmeye gelenler de bu etkinliği çok beğendiklerini aktardı. Hoş bir ortam olduğunu belirten Türk ziyaretçiler, doğanın sevildiğini ve yeşil alanların korunduğunu fark ettiklerini söylediler.

Geçen sene GUM alışveriş merkezinin açılışının 120. yıl kutlamaları çerçevesinde Kızıl Meydan’da 4 bin metrekarelik alan yine çiçeklerle donatılmıştı.

CİHAN

Yorumlar