Moskova'da 1 Mayıs'ta 13 ayrı etkinliğe 150 bin kişi katılacak

Rusya’nın başkenti Moskova’da 1 Mayıs kutlamaları için 13 ayrı etkinlik gerçekleşecek. Moskova Bölgesel Güvenlik ve Yolsuzluklarla Mücadele Departmanı Başkanı Aleksey Mayorov, kentin farklı bölgelerindeki etkinliklere 150 bin civarında...

Google Haberlere Abone ol
Moskova'da 1 Mayıs'ta 13 ayrı etkinliğe 150 bin kişi katılacak

Rusya’nın başkenti Moskova’da 1 Mayıs kutlamaları için 13 ayrı etkinlik gerçekleşecek. Moskova Bölgesel Güvenlik ve Yolsuzluklarla Mücadele Departmanı Başkanı Aleksey Mayorov, kentin farklı bölgelerindeki etkinliklere 150 bin civarında vatandaşın katılmasını beklediklerini söyledi.

Ticaret birliklerinin düzenlediği yürüyüşe yüksek katılım öngörülüyor. Vasilyevski Spusk’da toplanacak vatandaşlar Kızıl Meydan’dan Lubyanskaya Meydanı’na doğru yürüyecek.

Geleneksel olarak Komünist Parti üyeleri en az 5 bin kişi ile Kalujkaya Meydanı’ndan Teatrelnaya Meydanı’na doğru Kızıl bayraklarla yürüyüş yapacak. MSİ 11.30’da başlayacak yürüyüş Karl Marx Anıtı'nın yanında 14.30’da sona erecek.

Liberal Demokrat Parti ise Puşkinskaya Meydanı’nda toplanacak. 3 bin kişinin katılacağı mitingde parti lideri Vladimir Jirinovski bir konuşma yapacak.

Adaletli Rusya partisi ise Trubnaya Meydanı’nda 3 bin kişi ile bir yürüyüş yapmayı planlıyor.

Parlamento dışı siyasi hareketler ve diğer gruplar da 1 Mayıs için ayrı organizasyonlar gerçekleştirecek.

Moskova Belediyesi’nden Mayorov, gösteri ve yürüyüşlerin olduğu yolların trafiğe kapatılacağını, trafik polisinin yönlendirmelerine sürücülerin uyması gerektiğini söyledi.

Şehirde güvenliğin sağlanması için 18 bin polis ve askeri birlik görev alırken, 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamaları ile birlikte 10 günlük süre içinde 217 ayrı etkinliğin gerçekleştirileceğine dikkat çekildi. CİHAN

Yorumlar