Moskova metrosunda kaza; en az 20 ölü

Rusya’nın başkenti Moskova’da metro istasyonunda trenin ani fren yapması sonucu meydana gelen kazada en az 20 kişi hayatını kaybetti,149 kişi de yaralandı. Feci olayın herhangi bir terör saldırısı olmadığı ve ‘Park Pobedı’ ile ‘Slavyanskiy...

Google Haberlere Abone ol
Moskova metrosunda kaza; en az 20 ölü

Rusya’nın başkenti Moskova’da metro istasyonunda trenin ani fren yapması sonucu meydana gelen kazada en az 20 kişi hayatını kaybetti,149 kişi de yaralandı.

Feci olayın herhangi bir terör saldırısı olmadığı ve ‘Park Pobedı’ ile ‘Slavyanskiy Bulvar’ istasyonları arasında aniden fren yapan trenin üç vagonunun da raydan çıkması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin en az 20 kişinin öldüğünü, durumları ağır olan 24 kişinin de helikopterlerle hastanelere kaldırıldığını belirtti. Hastaneye ambülanslarla ulaştırılan 149 yaralıdan 106’sının da tedavileri sürüyor. Bölgeye gelen kurtarma ekipleri ise 1100 kişiyi tünelden çıkarmayı başardı.

Kısa süreli elektrik kesintisinin acil uyarının çalışmasına neden olması ve diğer nedenlerle ilgili incelemelerin sürdüğünü kaydeden Sözcü Markin, feci kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattıklarını açıkladı. Rusya Acil Durum Bakanlığı Sözcüsü Oleg Voronov metro istasyonunda yangın çıktığı konusundaki iddiaları yalanladı.

Feci kaza anında insanların trende bloke olduğu ve toz duman altında kalarak yaşamlarını yitirdiği belirtiliyor.

Kaza sırasında trende bulunan Ivan, ölümlerin en çok ilk vagonda olduğunu, bir anda yaşanan kaza sonrası elektriklerin gittiğini söyledi. RT’ye konuşan Ivan, “Ben trenin tavanına çarptım. Zeminde kanlar vardı. Bazı yolcuların başları ve vücutları kanıyordu. Yolcular panik oldu… Kaza sonrası tüm tren toz dumanla kaplandı. Tünelin içinde bir kapı gördük. Oradan paralel trenyolu hattına geçiş imkanı bulduk. Orada çalışan insanlar vardı. Bize yardımcı oldular…” dedi.

LifeNews’e konuşan bir başka yolcu da trenin içinde 30 dakika boyunca kurtarılmayı beklediklerini söyledi. Yaralı olarak kurtulan kaza yapan trenin makinistinin hastanede tedavisi sürüyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra, Çarşamba günü kentte yas günü ilan edileceğini açıkladı. Sorumluların tespit edilerek gerekli cezaları alacağını kaydeden Sobyanin, “Birkaç gün çalışmalar sürecek. Yolcuların ulaşımlarını yapabilmeleri için iki istasyon arasında otobüs seferleri düzenleyeceğiz.” dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve federal hükümetin zarar görenlere her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Moskova metrosu 324 kilometrelik mesafede 194 istasyonla çalışıyor. Günlük 9 milyonun üzerinde yolcu metroyu kullanıyor. Kazanın meydana geldiği mavi hat ise 2011’den bu yana yeni istasyonlarla batıya doğru genişletiliyor. Mavi hattı günlük 733 bin yolcu kullanıyor. CİHAN

Yorumlar