Moskova metro kazasında ölenlerin sayısı 23’e yükseldi

Rusya’nın başkenti Moskova metrosunda trenin ani fren yapması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 23’e yükseldi. Hastaneye kaldırılan ve durumu kritik olan 3 yaralı daha hayatını kaybetti.N.V.Sklifosovsky Araştırma Hastanesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Moskova metro kazasında ölenlerin sayısı 23’e yükseldi

Rusya’nın başkenti Moskova metrosunda trenin ani fren yapması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 23’e yükseldi. Hastaneye kaldırılan ve durumu kritik olan 3 yaralı daha hayatını kaybetti.

N.V.Sklifosovsky Araştırma Hastanesi’nde 18 yaralının bulunduğu, bunlardan 8’inin yoğun bakımda olduğu açıklandı. Hastaneden Rus basınına verilen bilgide ağır bakımda olan hastalardan dördü ameliyat edildi. Diğer hastalara yoğun sağlık desteği veriliyor. 31 nolu hastanede bulunan 12 yaralıdan 3’ünün durumu kritik. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Rusya Acil Durum Bakanlığı trenin 70 kilometre hızla giderken aniden durduğunu ve önde bulunan 3 vagonun raydan çıktığını açıkladı. Ölümlerin büyük çoğunluğu ise ilk vagonda bulunan yolcular arasında gerçekleşti. Terör saldırısı olmadığını kaydeden Soruşturma Komisyonu, teknik arıza nedenlerini araştırıyor.

İKİ TEKNİK MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

Rusya Soruşturma Komisyonu müfettişleri iki teknik mühendis Valeriy Başkatov ve yardımcısı Yuri Gordov’u görevlerini ihmal ettikleri gerekçesi ile göz altına aldı. Elde edilen ön bilgilere göre rayların üzerinde yön değiştirme mekanizmalarını sabitleyen teller koptu. Mekanizma çalışmadığı için de vagonlar raydan çıktı. Komisyon, sorumluluğu olduğu düşünülen tüm yetkililerle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

CİHAN

Yorumlar