Moldova'da eylemler sürecek

Moldova'da muhalifler eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Moldova'da eylemler sürecek

Moldova'da hükümetin istifa etmesi muhalefetin tanıdığı sürenin dolmasının ardından muhalif güçler, yeni gösterilerle ilgili kararlarını yarın açıklayacak.

Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan hükümetin istifa etmesi için muhalefetin tanıdığı sürenin dolmasının ardından muhalif güçler, eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Başkent Kişinev'de parlamento binası önüne gelen muhalefet liderleri, ülke geneline yayılması planlanan protestolar konusunda alacakları tüm kararları yarın kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Bizim Parti'nin (NP) lideri Renato Usatıy, bina önünde toplanan kalabalığa, protestocuların provokasyonlara alet olmamalarını isteyerek "Bundan sonraki eylemlerimizle ilgili tüm kararları yarın açıklayacağız" ifadesini kullandı.

"Şarkılı çiçekli gösterilerin zamanı geçti"

Usatıy, bir soru üzerine "Yarından itibaren protestolarımız sözde 'akademik' seviyede olmayacak. Şarkılı, çiçekli, dövizli ve pankartlı gösterilerin zamanı geçti" dedi.

Moldova muhalefetinin bundan sonra eylemlerini çok daha kararlı bir şekilde organize edeceğini belirten Usatıy, "Yarın tam bir eylem hazırlığında olalım. Görünen o ki Moldovalı yöneticiler, oligarşiden izin almadan tuvalete bile gidemiyor. Durum böyleyse ülkeyi adeta ele geçiren oligarşi lideri Vladimir Plahotnuk'un yandaşları bizden nasibini alsın diyoruz" diye konuştu.

Muhalefet liderleri ayrıca, Moldova hükümetinin orduyu seferber ettiğini, olası protestolara karşı Ukrayna'dan zırhlı araç ve gaz bombası dahil olmak üzere her türlü desteği aldığını öne sürdü.

Alınacak önlemlerden korkmadıklarını ifade eden muhalefet liderleri, "Yarın saat 10.00'da Parlamento Başkanı Andrian Candu'yu buraya bekliyoruz. O gelmezse biz yanına gideriz" tehdidinde bulundu.

Yorumlar