Mısırlı Merve'nin mahkemede öldürülmesi ırkçılığın sembolü oldu

Almanya'da Müslüman Öğrenci ve Akademisyenler Derneği (RAMSA) 'Hepimiz Merve'yiz' sloganıyla Müslümanlara karşı yapılan ırkçılığa tepki gösterecek. Bu bağlamda bundan beş yıl önce Dresden Eyalet Mahkemesi’nde Marwa Ali El-Sherbini'nin...

Google Haberlere Abone ol
Mısırlı Merve'nin mahkemede öldürülmesi ırkçılığın sembolü oldu

Almanya'da Müslüman Öğrenci ve Akademisyenler Derneği (RAMSA) 'Hepimiz Merve'yiz' sloganıyla Müslümanlara karşı yapılan ırkçılığa tepki gösterecek. Bu bağlamda bundan beş yıl önce Dresden Eyalet Mahkemesi’nde Marwa Ali El-Sherbini'nin öldürüldüğü günü seçen RAMSA üyeleri, bu günü ‘Müslümanlara karşı ırkçılık günü’ olarak ilan etti.

Mısır kökenli Marwa El-Sherbini Dresden Eyalet Mahkemesi'nde şahit olarak davet edilmişti, zira daha öncelerden Rusya kökenli bir ırkçı kendisine ‘İslamcı terörist’ gibi sözler sarf etmiş, bir arkadaşı da bunun üzerine ağır ithamlarda bulunan Rus vatandaşını mahkemeye vermişti.

Mahkemedeki duruşma esnasında dahi Müslümanlara hakaret eden gencin cezası ağırlaştırılmış, bunun ardından da El-Sherbini’yi üç yaşındaki oğlunun gözlerini önünde 18 kere bıçaklayarak öldürmüştü. O dönem hamile olan Marwa El-Sherbini’nin kocası Okaz El-Sherbini de eşini korumaya çalışırken bıçaklanmış, hatta mahkemenin bir güvenlik görevlisi kendisini saldırgan olarak algıladığı için bacağına silahla ateş etmişti. Alman medyası uzun bir süre olayın üstüne gitmemiş, ancak dış basının olay hakkında haber yapmaya başlamasıyla ırkçı bir saldırıdan bahsetmişti.

Müslüman Öğrenci ve Akademisyenler Derneği’de 1 Temmuz gününü bu olayı hatırlatmak ve Müslümanlara karşı yapılan ırkçılığa karşı durmak ve tehlikenin hala bulunduğuna dikkat çekmek için harekete geçti. Bu bağlamda bir internet sitesi hazırlayan RAMSA, buraya vatandaşların ellerinde ırkçılığa karşı afişleriyle çektirdikleri resimleri koymuş. Ayrıca Essen, Köln, Paderborn ve Osnabrück kentlerinde bu kapsamda farklı programlar düzenlenecek. Projeye Müslüman olmayan vatandaşların da katılması gözlerden kaçmıyor. RAMSA Almanya’nın 35 üniversitesindeki Müslüman öğrencileri bir araya getiriyor. CİHAN

Yorumlar