"Mısır'daki askeri yönetim İhvan hareketini yer altına indirdi"

Zirve Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Üyesi Yrd.

Google Haberlere Abone ol
"Mısır'daki askeri yönetim İhvan hareketini yer altına indirdi"

Zirve Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Dede, “Mısır'daki askeri yönetim, İhvan hareketini (Müslüman Kardeşler) birkaç ay önce yasa dışı ilan ederek hareketi yeraltına inmeye zorladı.” dedi.

Mısır'daki askeri yönetimin, 2014 yılında yeni anayasayı referanduma sunacağını belirten Dede; “İhvan hareketi yakın dönemde Mısır siyasi tarihinde her zaman için varlığını ve etkisini sürdürdü. Buradan hareketle, her ne kadar yasaklansa da hareketin, 2014 seçimlerinde önemli bir rol oynayacağını söylemek yerinde olacaktır. Yaşanan olaylar demokratik geçiş süreci olarak değerlendirilmesi gerekir. Bütün demokratik geçiş süreçleri gibi Mısır’ın demokrasiye geçiş süreci de kolay olmayacak." değerlendirmesini yaptı.

Dede, “Umudumuz tarihsel ve kültürel bağlarımızın olduğu Mısır’da kanın durması ve ülkenin en kısa zamanda istikrar ve huzura kavuşmasıdır.” temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar